Antena Meniu Search
x

S-a bucurat ca un copil crezând că a câştigat "aurul" la ciclism. De fapt, a fost cu 15 secunde în spatele liderului şi a izbucnit în lacrimi când a primit medalia de argint

Annemiek van Vleuten, o ciclistă olandeză, a trăit preţ de câteva secunde cu impresia că a câştigat aurul olimpic. A aflat ulterior că de fapt a terminat competiţia pe locul secund.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 14:40

S-a bucurat ca un copil crezând că a câştigat "aurul" la ciclism. De fapt, a fost cu 15 secunde în spatele liderului şi a izbucnit în lacrimi când a primit medalia de argint
- Profimedia

Annemiek van Vleuten a trecut linia de finish şi s-a bucurat crezând că a câştigat medalia de la aur la Jocurile Olimpice. Sportiva olandeză a fost informată apoi de organizatori că de fapt trebuie să se mulţumească doar cu medalia de argint, informează DailyMail. Austriaca Anna Kiesenhofer terminase cursa cu doar 15 secunde mai devreme.

Întreaga situaţia s-a petrecut pentru că, spre deosebire de marile tururi cicliste, la Jocurile Olimpice cicliştii nu au parte de asistenţă radio astfel încât să fie informaţi în timp real de poziţia lor şi a adversarilor. După ce s-a bucurat ca un copil, van Vleuten a început să plângă imediat ce a aflat rezultatul final. Dezamăgirea ciclistei olandeze a fost cu atât mai mare cu cât, înainte de startul competiţiei, era considerată marea favorită la medalia de aur.

"Da, am crezut că am câştigat. M-am înşelat. M-am simţit extrem de prost când am aflat. A fost vorba despre o problemă de comunicare. Nu am ştiut pe ce loc sunt, dar nici ceilalţi nu au ştiut", a declarat van Vleuten.

Nu a fost singura sportivă indusă în eroare de lipsa comunicaţiei radio. Şi Anna van der Breggen, colega de echipă a lui Annemiek van Vleuten, a fost sigură că ea a câştigat cursa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » S-a bucurat ca un copil crezând că a câştigat "aurul" la ciclism. De fapt, a fost cu 15 secunde în spatele liderului şi a izbucnit în lacrimi când a primit medalia de argint