Antena Meniu Search
x

Andreea, mama gemenilor căzuti de la etajul 10, cercetată pentru ucidere din culpă - oficial

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a anunţat că mama celor doi copii care au murit după ce au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc este cercetată pentru ucidere din culpă.

De Cornel Preda la 30.08.2021, 19:41
Colaj cu mama gemenilor, în timpul unui live pe Facebook, și intervenția medicilor după căderea copiilor de la etajul zece, în Ploiești
Mama gemenilor căzuţi de la etaj va fi cercetată pentru ucidere din culpă

În urma tragediei din Ploieşti, care a şocat o ţară întreagă, Andreea, mama gemenilor care au căzut de la etajul 10, a povestit pentru Observator ce s-a întâmplat în noaptea respectivă. La final ea ne-a spus că nu este vinovată şi chiar se arăta încrezătoare că şi poliţia o consideră la fel. 

"Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd", spunea mama gemenilor.

Parchetul a dispus însă continuarea urmăririi penale faţă de femeie. "La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora", se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Mama gemenilor dă vina pe o prietenă

Pe acelaşi subiect

Andreea, mama gemenilorAm făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live, n-am stat. Măsuţa era în colţul geamului. Şi de atunci mi-am dat seama, copiii mei au căzut pe geam. Sau s-a întâmplat ceva.

Este tot ce îşi aminteşte Andreea, la o săptămână după ce şi-a pierdut copiii. Femeia recunoaşte că era ocupată cu altceva, dar crede că vina pentru tragedie o poartă prietena ei, Alina.

Andreea, mama gemenilor: Copiii, da, erau singuri în cameră. Cand a venit politia, eu am intrat in camera, m-a trimis politia... "Du-te, vezi ce fac copiii". Cand intru in camera, o vad... ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singura. Doar doi barbati o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era data jos din pat. Cum puteau copiii astia sa mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum.

Filmul tragediei din Ploieşti

Nepăsarea mamei a dus la o tragedie, în Ploieşti. Doi gemeni, de doi ani, au căzut de la etajul zece în gol. Copiii se jucau nesupravegheaţi în timp ce mama lor făcea live pe Facebook dintr-o cameră alăturată. Femeia a aflat ce s-a întâmplat abia după ce jandarmii i-au bătut la uşă. Mama a fost dusă direct la Psihiatrie.

Potrivit primelor informații, prima oară ar fi căzut fata, apoi la câteva minute și băiatul. Dacă inițial femeia le-ar fi spus polițiștilor că era în altă cameră, unde făcea curățenie, ulterior s-a aflat că mama gemenilor era live pe Facebook, asculta muzică și fuma, alături de ea fiind un băiețel mai mare.

Femeia nu a auzit când cei mici, lăsați singuri în cameră, s-au urcat pe o masă din dreptul ferestrei, apoi pe pervaz, după care au căzut. Deși pe filmarea postată pe Facebook se aud sirenele ambulanțelor și mașinilor de poliție, femeia nu a fost curioasă să arunce o privire la geam, ori să-și verifice copilașii. Filmarea se încheie când cineva îi bate puternic la ușă, cel mai probabil un echipaj de poliție care să o anunțe ce s-a întâmplat.

O femeie de la un magazin din apropiere le-a spus jurnaliștilor că a văzut toată ziua cum sunt aruncate mici obiecte pe geam, probabil tot de cei mici.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Andreea, mama gemenilor căzuti de la etajul 10, cercetată pentru ucidere din culpă - oficial