Antena Meniu Search
x

DNA, după extrădarea lui Vâlcov: "Semnal puternic pentru cei tentaţi să se sustragă de la executarea pedepselor"

Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, spune că extrădarea în România a fostului ministru Darius Vâlcov este un prim semnal puternic pentru toţi cei care sunt tentaţi să ia în considerare sustragerea de la executarea pedepselor dispuse de instanţele române, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 20:23

DNA, după extrădarea lui Vâlcov: "Semnal puternic pentru cei tentaţi să se sustragă de la executarea pedepselor"

"Înfăptuirea justiţiei nu se poate realiza fără executarea pedepselor dispuse de instanţele judecătoreşti, sustragerea persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie de la executarea pedepselor subminând lupta împotriva corupţiei, prin diminuarea efectului disuasiv al politicii penale şi reducerea motivaţiei procurorilor care au misiunea de a investiga şi proba acest tip de infracţiuni.

Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că această decizie a autorităţilor italiene şi determinarea dovedită a autorităţilor române constituie un prim semnal puternic pentru toţi cei care sunt tentaţi să ia în considerare sustragerea de la executarea pedepselor dispuse de instanţele române", a declarat, potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorul-şef Marius Voineag.

Fostul ministru Darius Vâlcov, condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor, a fost preluat luni din Italia şi adus sub escortă în ţară, urmând să fie predat Penitenciarului Rahova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » DNA, după extrădarea lui Vâlcov: "Semnal puternic pentru cei tentaţi să se sustragă de la executarea pedepselor"