Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Elena Udrea a reuşit amânarea extrădării în România, după ce avocaţii ei au anunţat că nu pot participa la apelul de la Sofia

Magistraţii bulgari au stabilit şedinţa Curţii de Apel în dosarul extrădării Elenei Udrea, însă au fost nevoiţi să amâne data procesului după ce avocaţii fostului ministru au anunţat că nu pot ajunge la termenul de vineri, conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Bianca Iacob.

de Redactia Observator

la 28.04.2022 , 18:15

Elena Udrea a reuşit amânarea apelului privind extrădarea în România, după ce avocaţii ei au anunţat că nu pot participa la proces Elena Udrea a reuşit amânarea apelului privind extrădarea în România, după ce avocaţii ei au anunţat că nu pot participa la proces - Observator

Elena Udrea a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul din Blagoevgrad care au încuviinţat extrădarea fostului ministru în România. Elena Udrea avea termen de 5 zile să depună apel şi a făcut asta fix în ultima zi, marţi. Curtea de Apel de la Sofia a decis iniţial ca dosarul să fie judecat vineri, însă avocaţii Elenei Udrea au făcut cerere de amânare.

Conform informaţiilor Observator, avocaţii româncei au motivat că nu pot fi prezenţi la instanţă. Aceştia au subiliniat în cererea de amânare că au angajamente oficiale şi nu pot fi prezenţi la termen. 

Judecătorii nu o puteau judeca pe Elena Udrea fără avocaţi, însă i-ar fi putut da acesteia un avocat din oficiu. 

Articolul continuă după reclamă

Instanţa a admis în cele din urmă cererea avocaţilor şi a decis ca pe 10 mai 2022 să ia în considerare cererea de extrădare a Elenei Udrea.

Pe acelaşi subiect

Elena Udrea a contestat decizia de extrădare

Elena Udrea a făcut apel la decizia magistraţilor bulgari de a o preda autorităţilor din România. Tribunalul din Blagoevgrad a analizat documentele trimise de ţara noastră cu privire la condiţiile de detenţie şi a decis că fostul ministru poate fi extrădat. 

Elena Udrea avea la dispoziţie cinci zile să facă recurs la decizia instanţei bulgare, iar acesta se va judeca la Curtea de Apel din Sofia. Dacă decizia din primă instanţă va fi menţinută, Elena Udrea ar putea ajunge în România în a doua jumătate a lunii mai.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian, Bode, a explicat care este procedura în privinţa extrădării Elenei Udrea. "Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră", a afirmat Bode, la Palatul Parlamentului.

Din momentul în care va fi predată autorităţilor din România, cel mai probabil terestru, pentru că suntem aproape de graniţa cu Bulgaria, Elena Udrea va fi încarcerată la penitenciarul de femei Târgşor, acolo va sta trei săptămâni în carantină, în regim închis. Pedeapsa acesteia este mai mare de trei ani. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi ales cu cine să votaţi în turul al doilea la prezidenţiale?
Observator » Justiţie » Elena Udrea a reuşit amânarea extrădării în România, după ce avocaţii ei au anunţat că nu pot participa la apelul de la Sofia