Antena Meniu Search
x

Elena Udrea a contestat decizia de extrădare a magistraţilor din Bulgaria. Apelul va fi judecat la Sofia

Elena Udrea a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul din Blagoevgrad care au încuviinţat extrădarea fostului ministru în România. Elena Udrea avea termen de 5 zile să depună apel şi a făcut asta fix în ultima zi, marţi, conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Bianca Iacob. Decizia finală va fi tranşată la Curtea de Apel de la Sofia.

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 18:19

Elena Udrea a contestat decizia de extrădare a magistraţilor din Bulgaria. Apelul va fi judecat la Sofia
Elena Udrea a contestat decizia de extrădare a magistraţilor din Bulgaria. Apelul va fi judecat la Sofia - Observator

Elena Udrea a făcut apel la decizia magistraţilor bulgari de a o preda autorităţilor din România. Tribunalul din Blagoevgrad a analizat documentele trimise de ţara noastră cu privire la condiţiile de detenţie şi a decis că fostul ministru poate fi extrădat. 

Elena Udrea avea la dispoziţie cinci zile să facă recurs la decizia instanţei bulgare şi a făcut uz de această opţiune azi. Acum magistraţii de la Curtea de Apel din Sofia trebuie să stabilească un termen final de judecată, iar dacă decizia din primă instanţă va fi menţinută, Elena Udrea ar putea ajunge în România după 1 mai, pentru că tot acest proces ar putea să dureze undeva la două săptămâni.

Conform informaţiilor Observator, cel mai probabil apelul va fi judecat în această săptămână sau următoarea.

Săptămâna trecută, Elena Udrea a transmis un mesaj din spatele gratiilor, prima reacţie oficială după ce magistraţii din Bulgaria au decis că aceasta va fi extrădată în România. Aceasta susţinea că este „arestată ilegal”, ea afirmînd că măsura arestării sale încalcă Constituţia României. “Vă mulţumesc tuturor celor care aţi înţeles că sunt  arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei României şi a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulţumesc tuturor celor care mă susţineţi direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimaţi în mod public. Este nu doar cauza mea, ci şi cauza apărării Constituţiei. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment şi îmi da speranţa că nedreptatea şi nelegalitatea la care sunt  supusă, vor lua sfârşit în curând”, este mesajul transmis de fostul ministru Elena Udrea şi postat pe Facebook de Adrian Alexandrov.

Pe acelaşi subiect

Când va fi extrădată Elena Udrea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian, Bode, a explicat care este procedura în privinţa extrădării Elenei Udrea. "Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră", a afirmat Bode, la Palatul Parlamentului.

Din momentul în care va fi predată autorităţilor din România, cel mai probabil terestru, pentru că suntem aproape de graniţa cu Bulgaria, Elena Udrea va fi încarcerată la penitenciarul de femei Târgşor, acolo va sta trei săptămâni în carantină, în regim închis. Pedeapsa acesteia este mai mare de trei ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Elena Udrea a contestat decizia de extrădare a magistraţilor din Bulgaria. Apelul va fi judecat la Sofia