Antena Meniu Search
x

Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare şi trimis să muncească la Arhiepiscopie. Fiul Clejanilor a tâlhărit şi agresat un jurnalist

Fulgy, fiul VIoricăi şi al lui Ioniţă de la Clejani, a fost condamnat, joi, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie şi la plata unor daune jurnalistului pe care l-ar fi tâlhărit în urmă cu un an. Decizia poate fi atacată cu apel. 

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 15:50

Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare şi trimis să muncească la Arhiepiscopie
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare şi trimis să muncească la Arhiepiscopie

Fulgy, fiul lăutarilor Viorica şi Ioniţă de la Clejani, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare. Tânărul ar fi tâlhărit un jurnalist în luna iulie a anului trecut. Furios că acesta îl filma, i-a luat telefonul şi apoi i-a dat un pumn. Apoi a ameninţat cu moartea şi echipa Observator. 

"Condamnă pe inculpatul Manole Dan Constantin Fulgeraş la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie - fapta din 10.07.2021. (...) În baza art. 91 din Codul penal, instanţa suspendă sub supraveghere pedeapsa de 2 ani de închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 ani", se arată în decizia instanţei. 

Conform informaţiilor de pe portalul de judecată, lui Fulgy i se "interzice dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, pe durată de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri" şi i se "interzice inculpatului drepturile de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, pe durata executării pedepsei principale în caz de executare a acesteia".

Decizia instanţei nu este definitivă, potrivit reporterului Observator Bogdan Dinu. Fiul Clejanilor poate depune apel în termen de 10 zile de la comunicare sentinţei din 21 aprilie. 

Pe acelaşi subiect

Fulgy, obligat să facă muncă în folosul comunităţii

Instanţa l-a mai obligat pe Fulgy să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală şi a menţinut "măsura de siguranţă a obligării provizorii la tratament medical dispusă faţă de inculpat prin Încheierea pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară cu nr. 21488/301/2021/a1.2 din 28.09.2021, definitivă prin necontestare".

Conform decizie, Fulgy trebuie să presteze şi o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Acesta are de ales dacă o prestează la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 3 sau la Arhiepiscopia Municipiului Bucureşti. 

Acesta trebuie de asemenea să plătească 10.000 de lei drept despăgubire jurnalistului Kirmizigul Kevin – Serif, cu titlu de daune morale.

Fulgy trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Scandaluri în familia Clejanilor

Înainte de incidentul pentru care a fost condamnat, Fulgy a avut din nou de-a face cu poliţia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, el i-a chemat pe agenţi acasă pentru a se plânge că părinţii îl ţin sechestrat. Când a fost vorba să depună şi plângere în scris, însă, a refuzat.

Viorica şi Ioniţă de la Clejani au asistat neputincioşi la încă un episod halucinant în care fiul lor a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrat în casă. Poliţiştii au venit rapid la casa Clejanilor, însă agenţii l-au găsit pe Fulgy în curte, în timp ce părinţii dormeau. Discuţia halucinantă a fost postată pe paginile de socializare ale tânărului.

Ofiţerii îşi dau seama că alarma a fost falsă. Fulgy are istoric ca fiind consumator de droguri şi de alcool. În nenumărate rânduri, părinţii au recunoscut că au dat bani grei unor clinici să îl facă bine. În zadar. Ca îi protejeze viaţa, l-au obligat să rămână în casă pentru o perioadă şi i-au angajat chiar şi un paznic personal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare şi trimis să muncească la Arhiepiscopie. Fiul Clejanilor a tâlhărit şi agresat un jurnalist