Antena Meniu Search
x

Video Nelu Iordache, "Regele asfaltului", condamnat deja la ani grei de închisoare, mai are câteva dosare penale care i-ar putea aduce un surplus de pedeapsă

A fost supranumit "Regele asfaltului". Acum a ajuns după gratii. Azi, omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani şi nouă luni de închisoare. Pedeapsa a fost dată în dosarul de fraudă cu fonduri europene la construcţia autostrăzii Nădlac - Arad. Cu o parte din banii pe care i-a delapidat a plătit datoriile firmelor pe care le deţinea. Iordache a ajuns deja la Penitenciarul Rahova.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 08.09.2021, 20:06

Vezi și
  • Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani şi nouă luni de închisoare într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, delapidare, înşelăciune şi fals în înscrisuri. Sunt acuzaţiile care l-au trimis pe Nelu Iordache la închisoare. În decembrie 2017, pe fond, primise şase ani şi nouă luni, însă magistraţii i-au sporit pedeapsa la 11 ani şi nouă luni.

Procurorii DNA au arătat, în rechizitoriu, că Nelu Iordache a folosit în alte scopuri peste 31 de milioane de lei, parte din avansul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din Autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri, lucrarea fiind finanțată în proporție de 85 la sută din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu mai bine de opt ani, în aprilie 2013. După mai bine de 100 de şedinţe de judecată, a venit ziua Z pentru Nelu Iordache.

Imediat după decizie, omul de afaceri și-a făcut bagajele. A fost găsit de polițiști la sediul firmei sale, adus la Serviciul de Investigații Criminale, pentru a semna documentele, şi apoi încarcerat la Penitenciarul Rahova. 

Pe acelaşi subiect

Nelu Iordache are de plătit daune morale de peste 5 milioane de lei

Nelu Iordache ar fi vrut să fugă din România însă, în iulie, fost prins pe Aeroportul Otopeni, după ce s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Italia. Procurorii l-au pus sub control judiciar într-un nou dosar şi i-au interzis să părăsească ţara. 

Iordache are în total patru dosare penale. În cel al delapidării companiei aeriene Blue Air, în martie 2021 a mai primit o condamnare de 12 ani şi şase luni de închisoare, însă în primă instanţă, pentru o evaziune fiscală de aproape două milioane de euro. 

A fost implicat şi într-un scandal public, după ce a fost fotografiat la masa de revelion, în 2018, cu ambasadoarea Olandei la Bucureşti, cunoscută susţinătoare a luptei împotriva corupţiei. 

Nelu Iordache rămâne şi cu sechestru pe mai multe bunuri şi imobile, în valoare de 14 milioane de lei. În plus, trebuie să plătească şi daune morale de peste cinci milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Nelu Iordache, "Regele asfaltului", condamnat deja la ani grei de închisoare, mai are câteva dosare penale care i-ar putea aduce un surplus de pedeapsă