Antena Meniu Search
x

Video Trei persoane din Alba, arestate după ce au transportat ilegal 6 migranţi la graniţă. Bărbaţii erau ascunşi în cuşti sub podeaua camionului

Trei persoane din judeţul Alba, arestate după ce sunt suspectate de trafic de migranţi. Cei trei au fost prinşi încercând să transporte ilegal 6 cetăţeni din Bangladesh la graniţa cu Ungaria. Bărbaţiilor li s-a cerut 3.000 de euro de persoană şi erau ţinuţi într-o cuşcă de metal improvizată sub podeaua unui camion, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 13:52

Vezi și

”La data de 07.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea a 3 inculpaţi , cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată”, a transmis, joi, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în anul 2022, în judeţul Alba, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România şi Ungaria.

Migranţilor li se cerea 3.000 de euro de persoană şi erau transportaţi în condiţii periculoase

”Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2023, inculpaţii au desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, în scopul de a obţine foloase patrimoniale importante, prin mijloace care au pus în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea migranţilor, aceştia fiind adăpostiţi, pe durata transporturilor, în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor, existând un pericol evident în caz de accident de circulaţie, precum şi pericol de asfixiere de la gazele de eşapament”, a mai transmis DIICOT.

Pe acelaşi subiect

Sursa citată a precizat că, la data de 06.06.2023, inculpaţii au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau 6 cetăţeni din Bangladesh, ascunşi într-un spaţiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

”Migranţii au fost preluaţi din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuţi fraudulos frontiera de stat, cu suma de 3.000 de euro pentru fiecare migrant, destinaţia finală fiind Austria”, a mai precizat sursa citată.

DIICOT a precizat că au fost puse în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

”În cursul zilei de 07.06.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile”, au mai transmis procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Trei persoane din Alba, arestate după ce au transportat ilegal 6 migranţi la graniţă. Bărbaţii erau ascunşi în cuşti sub podeaua camionului