Antena Meniu Search
x

Florin Piersic, dezvăluiri cutremurătoare din copilărie: "Prima mea amintire este cu înmormântarea surorii mele"

O fotografie cât o lume întreagă. Şi o poveste cu tineri îndrăgostiţi, care se lovesc de piedici în calea unei vieţi împreună. O dragoste salvată de intervenţia unui rege şi un povestitor inegalabil care ne pune în faţă propria viaţă, aşa cum a trăit-o el. Florin Piersic e invitatul lui Dan Negru, într-un nou episod din proiectul Legendele.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 20:54

  • Lucica, sora lui Florin Piersic, a murit la 15 ani.

Dan Negru: Am încă o fotografie din Legenda Florin. 

Florin Piersic: Nu este nicio legendă, de ce exagerezi? Este tatăl meu, care era în costum de ofiţer, pentru că atunci când a cerut-o pe mama de soţie, bunicul meu, Paşcanu, Isidor Paşcanu, a spus "Domnule ofiţer, trebuie să vă spun ceva! Eu v-aş da-o pe Veruţa, dar, nu ştiu cum să vă spun, sunteţi ofiţer şi nu cred că se potriveşte. Ofiţerii sunt altfel, sunt mai uşuratici". La care tatăl meu a spus "eu rezolv". Şi a mers tatăl meu la Bucureşti şi a intrat la Regele Ferdinand. Pe atunci se intra uşor la o persoană importantă. Nu trebuia să ceri 1.000 de oameni să-ţi facă, să-ţi dreagă, să te ajute. A fost primit şi a spus "părintele Paşcanu nu mi-o dă pe fata pe care o iubesc". 

Dan Negru: Tatăl tău i-a spus asta regelui?

Florin Piersic: Da, tatăl meu i-a spus asta Regelui Ferdinand. La care Regele Ferdinand a spus "o să ieşi din armată şi poţi să-ţi iei iubita de soţie". Nu uit niciodată. Asta este o poveste atât de frumoasă, numai că tot ceea ce povestesc eu acum şi ce vorbesc cu tine nu ştiu cum să-ţi spun. Tot timpul am senzaţia că mă lungesc, că spun lucruri care pe dumnealor, pe spectatori sau pe telespectatori, nici nu îi interesează. Sau poate chiar îi interesează şi pe ei, dar poate că ar fi trebuit să vorbesc mai pe scurt, dar nu pot mai pe scurt, pentru că amănuntele sunt importante în viaţa fiecăruia. 

Pe acelaşi subiect

Dan Negru: Mi se pare incredibil că Regele Ferdinand l-a ajutat pe tatăl tău să se căsătorească cu mama ta. 

Florin Piersic: Da, l-a scos din armată. 

Dan Negru: Mă uit aici, la fotografia asta.

Florin Piersic: Aici, în fotografia asta, este tatăl meu, în costumul militar pe care îl avea rămas, cu mama mea, cu mine, mititel, şi cu Lucica, sora mea.

Dan Negru: Câţi ani avea Lucica aici?

Florin Piersic: Lucica cred că avea 10-11 ani, pentru că noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha. E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Florin Piersic, dezvăluiri cutremurătoare din copilărie: "Prima mea amintire este cu înmormântarea surorii mele"