Antena Meniu Search
x

Florin Piersic, rememorând ultimele întâlniri cu marii actori ai cinematografiei româneşti: "Lumea se bucură de tine, te aplaudă, dar te uită"

Rând pe rând, marii actori ai României se duc, lăsând în urma lor o viaţă ca o scenă. Şi imagini care trezesc cele mai frumoase amintiri. "Lumea se bucură de tine, te aplaudă, dar te uită". Asta ne spune Florin Piersic, rememorând ultimele întâlniri pe care le-a avut cu nume emblemă ale cinematografiei româneşti. La întrebarea "care-i cel mai mare actor pe care l-a avut România", răspunde într-un nou episod din proiectul "Legendele", realizat de Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 20:57

Dan Negru: Eu am zis că noi arătăm fotografii, dar asta e o icoană!

Florin Piersic: Ieri am fost provocat să vorbesc de către Oana Pellea, fata lui, să vorbesc despre Amza. Știai că au trecut 38 de ani de când Amza a plecat? Nu îmi vine să cred!

Dan Negru: Jean Constantin, înainte de a se prăpădi, ai fost la el în spital?

Florin Piersic: Sigur că am fost la el în spital. Nu o dată, am fost de două ori sau de trei ori. Și ceea ce e cel mai trist, mi-a spus ceva: Nimeni nu vine la mine. Zic, nu se poate! Ai să vezi. Două telefoane am primit de la Stela Popescu și tu care ai venit la mine. Să ții minte ce ți-am spus! Cam același lucru s-a petrecut și cu Sebastian Papaiani la care m-am dus la spital, l-am văzut și l-am simțit că-i fericit că am venit. N-a spus vorbele lui Jean, dar în ochii lui și în felul lui de a se comporta cu mine, am simțit mâhnirea. Îmi pare rău, cam asta e soarta noastră, a actorilor. Se bucură lumea, te aplaudă, te laudă, dar te uită.

Pe acelaşi subiect

Dan Negru: Mă uit la fotografia asta, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Florin Piersic, care e cel mai mare actor pe care l-a avut România vreodată?

Florin Piersic: Îmi place întrebarea ta. Am să mă gândesc la ea și într-o altă emisiune, peste 25 de ani, am să-ți spun! Dar mă gândesc așa, care ar putea să fie cel mai mare actor. Sunt câțiva talentați, cum a fost Dinică, cum este Victor Rebengiuc, cum sunt alți câțiva actori pe care eu nu o să îi uit niciodată!

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play, https://antenaplay.ro/legendele-cu-dan-negru. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Florin Piersic, rememorând ultimele întâlniri cu marii actori ai cinematografiei româneşti: "Lumea se bucură de tine, te aplaudă, dar te uită"