Irina Loghin, despre cum se petreceau Revelioanele pe vremea lui Ceauşescu: ''Îi plăceau romanţele''
"Mi-ai dat, mamă, cântecul!" Este melodia pe care Irina Loghin a interpretat-o cel mai des şi care are în spate o poveste plină de emoţie. O descoperim împreună, într-un nou episod din seria Legendele, cu Dan Negru.
Dan Negru: Vă văd aici la o masă, la o petrecere. Ştiu că ani de zile aţi cântaţi la Revelionale unde era invitat Nicolae Ceauşescu, ştiu că era un mare iubitor al muzicii dumneavoastră. Cum erau Revelioanele cu Ceauşescu?
Irina Loghin: Îi plăceau romanţele. A venit o dată Benone Sinulescu şi după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus - Vezi că ai uitat o strofă! Benone a zis - da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc. Zice - nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură.
Dan Negru: Ce vă cerea Ceauşescu să cântaţi?
Irina Loghin: Multe romanţe.
- Irina Loghin, despre cum a îmbinat cariera şi familia: "Veneam de la cântare, mă apucam de spălat rufe"
- Tudor Gheorghe, detalii tulburătoare despre ultimele zile din viaţa lui Amza Pellea: "Beau cu tine ultimul pahar de...
- Tudor Gheorghe, amintiri de când îl interpreta pe Vasile Alecsandri: "A trebuit să-mi tundă din păr, ca să...
- Tudor Gheorghe, amintiri cu Emil Cioran şi Marin Sorescu: "Se înţelegeau dincolo de vorbe"
- Tudor Gheorghe, amintiri despre relaţia cu Adrian Păunescu: "Certurile noastre porneau din prostii"
Melodia despre care spune că a consacrat-o
Dan Negru: Care este melodia pe care o cântaţi cel mai des în cariera dumneavoastră?
Irina Loghin: Melodia care m-a consacrat este melodia - Mi-ai dat, mamă, cântecul, unde am avut ideea să o chem pe mama, să filmăm. La o cramă am filmat. Ne-am chinuit să filmăm această melodie foarte mult. Iar mama plângea de nu se putea filma deloc. Aşa din tot sufletul. Există filmarea. Atunci, zic eu, am trecut rampa mult.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰