Antena Meniu Search
x

Marius Ţeicu, amintiri despre cum a început povestea de dragoste cu soţia lui: "Ne-am uitat unul la celălalt minute în şir, fără să vorbim"

"Ne-am uitat unul la celălalt, fără să vorbim, minute în şir". Aşa a început povestea de iubire dintre Marius Ţeicu şi soţia lui, Rodica. A fost dragoste la prima vedere şi pretext pentru melodii superbe. Ion Dichiseanu a fost la un pas să le fie naş. Toată povestea a aflat-o Dan Negru.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 22:56

  • Marius Ţeicu şi soţia lui, Rodica, sunt căsătoriţi de aproape 50 de ani.

Dan Negru: Mirele eşti tu în poza aia, nu?

Marius Ţeicu: Mânăstirea Cernica, 1975, când m-am căsătorit religios cu Rodica. George Grigoriu a fost naşul nostru, împreună cu Mona Grigoriu.

Dan Negru: George Grigoriu ţi-a fost naş de cununie?

Marius Ţeicu: Da, da, mi-a fost naş. Şi îl vezi acolo şi pe Jony Dimitriu, prezentatorul cu care noi mergeam la toate spectacolele.

Pe acelaşi subiect

Dan Negru: Mi se pare mie sau în spate este Ion Besoiu?

Marius Ţeicu: Nu, nu, aici este Ion Dichiseanu.

Dan Negru: Ah, nu, pardon, da, Dichiseanu, Dichiseanu. 

Marius Ţeicu: Măi, Ion Dichiseanu, eram prieteni şi ...

Dan Negru: Măi, deci, stai, Dichiseanu este în spate, acolo, nu?

Marius Ţeicu: Da, da, şi eram prieteni şi el îmi spunea aşa - "eu vreau să fiu naşul tău". Şi eu îi spuneam - "mă, nu poţi să fi naşul pentru că nu eşti căsătorit". El o ţinea că trebuie să fie naşul meu şi eu îi spuneam că nu se poate. Şi am inventat o chestie şi i-am zis - "dacă vrei, eşti naşul de-al doilea". Zice "bine" şi s-a dus la biserică şi a stat singur că nu putea să fie cu Jony Dimitriu. 

Dan Negru: Ah, şi deci a fost naş de-al doilea Ion Dichiseanu?

Marius Ţeicu: Da, da. Domne, pozele astea îmi aduc aminte cum m-am îndrăgostit eu de Rodica. Am întâlnit-o în casă la Ion Cristinoiu, Dumnezeu să-l odihnească. Alt mare dispărut. A venit acolo pentru că ea era vecină cu ei, eu stăteam în altă parte. Când am văzut-o, ne-am uitat unul la celălalt, iar ceilalţi de acolo au spus că noi doi ne-am uitat nişte minute în şir unul la celălalt şi ceilalţi s-au simţit prost şi au ieşit afară. 

Dan Negru: V-aţi uitat fără să vorbiţi?

Marius Ţeicu: Da, fără să vorbim. Ne-am uitat unul în ochii celuilalt. Aşa a şi apărut piesa cu "m-am îndrăgostit la prima vedere". Abia după 10-15 ani a apărut şi piesa cu "dragoste la prima vedere" a lui Nicoloff.

Dan Negru: O cunosc pe doamna, am întâlnit-o şi eu. Sunteţi împreună de atâta vreme. 

Marius Ţeicu: Da, păi făceam 50 de ani, deci nunta de aur, în 2025. Să dea Dumnezeu să o apucăm. Dar stai să-ţi spun. La nunta de argint, la 25 de ani, ne-am dus în acelaşi loc, că eu nici nu ştiam cum sunt astea cu nunta de argint, cu nunta de chihlimbar, cu nu ştiu ce, şi ne-am dus în acelaşi loc, la Mânăstirea Cernica, şi în aceeaşi biserică şi în acelaşi loc am refăcut fotografia aceea de la nunta propriu-zisă.

Dan Negru: Dar cum aţi rezistat în toţi aceşti ani?

Marius Ţeicu: Foarte uşor.

Legendele vor fi disponibile în fiecare luni pe Antena Play. De luni până vineri, momente ale interviului vor putea fi urmărite și în cadrul Observatorului de la ora 19.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Marius Ţeicu, amintiri despre cum a început povestea de dragoste cu soţia lui: "Ne-am uitat unul la celălalt minute în şir, fără să vorbim"