Antena Meniu Search
x

Marius Țeicu, despre cum s-a născut hit-ul O portocală: Unde mă duc la magazine, lumea începe "la la la"

Au trecut aproape 50 de ani de când vocea Andei Călugăreanu scria istorie cu piesa "O portocală". Melodia a fost scrisă în 1973, de Marius Ţeicu. La o săptămână de la prima difuzare la radio, România o fredona și stia versurile. Iar în episodul din această seară din Legendele, proiectul realizat de Dan Negru, vedeţi ce ton de apel la telefon are Marius Ţeicu.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 22:54

  • Marius Țeicu a povestit, într-un interviu cu Dan Negru, cum a luat naștere piesa "O portocală" dar și cum, după doar o săptămână de difuzare la radio, publicul a început să-i ceară Andei Călugăreanu să o cânte de câte trei ori, la concerte

Dan Negru: Cum era Anda Călugăreanu, Marius?

Marius Ţeicu: Anda Călugăreanu era o... spumă. O bombă, o explozie de talent, de temperament...

Dan Negru: I-ai făcut super-hit-ul "O portocală"...

Marius Ţeicu: Eu, pe telefonul meu, e ea, Anda, care cântă "O portocală". Dacă nu răspund pot să ascult toată piesa. Unde mă duc la magazine, lumea începe "la la". După atâția ani, lumea știe "O portocală", în '73 am scris-o. A fost preluată de copii, de trupe.

Dan Negru: Cum ți-a venit ideea să o faci?

Marius Ţeicu: Eu am făcut piesa, și Ovidiu Dumitru mi-a făcut textul și a trăsnit-o cu "O portocală".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » 'Legende' cu Dan Negru » Marius Țeicu, despre cum s-a născut hit-ul O portocală: Unde mă duc la magazine, lumea începe "la la la"