Antena Meniu Search
x

A trecut prin cabinetele a 17 medici pentru a afla de ce are dureri fiul ei. A primit diagnosticul după 3 ani, când s-a decis să scrie pe ChatGPT

A umblat ani de zile prin spitale și a trecut prin cabinetele a 17 medici cu fiu său, pentru a afla cauza durerilor lui însă nimeni nu a reușit să-i ofere un diagnostic. Total șocant, după ani de întrebări, ChatGPT i-a oferit răspunsurile. 

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 18:26

A trecut prin cabinetele a 17 medici pentru a afla de ce are dureri fiul ei. A primit diagnosticul după 3 ani, când s-a decis să scrie pe ChatGPT
A trecut prin cabinetele a 17 medici pentru a afla de ce are dureri fiul ei. A primit diagnosticul după 3 ani, când s-a decis să scrie pe ChatGPT - Courtney, mama copilului

În timpul pandemiei de COVID-19, Courtney a cumpărat  o casă unde s-a mutat cu cei doi copilași ai săi. La scurt timp după, fiul ei, Alex, pe atunci în vârstă de 4 ani, a început să aibă dureri. Apoi Alex a început să mestece lucruri, așa că Courtney l-a dus la dentist însă nici asta nu a rezolvat situația. După asta, au urmat 3 ani în care familia lui a căutat motivele petntru care fiul lor se simte rău, potrivit Today.

Răspunsul a venit, total neașteptat, la începutul acestui an, când Courtney a primit în sfârșit câteva răspunsuri de la o sursă puțin probabilă, ChatGPT. Mama și-a făcut un cont și a scris pe platformă tot ce știa despre simptomele fiului ei și toate informațiile pe care le-a putut aduna din RMN-urile lui.

Am văzut atât de mulți medici. Am ajuns la urgențe la un moment dat. Am continuat să caut”, a spus femeia. 

ChatGPT i-a oferit diagnosticul

Pe acelaşi subiect

Așadar, când ChatGPT a sugerat un diagnostic de „sindromul cordonului legat”, lucrurile începeau să aibă sens. Când Alex a început să mestece lucruri, părinții săi s-au întrebat dacă nu cumva îi cresc dinții și îi provoacă durere. Apoi, au crezut că e vorba de o carie. Stomatologul „a exclus totul”, dar s-a gândit că poate Alex scrâșnea din dinți și a crezut că un ortodont specializat în obstrucția căilor respiratorii ar putea ajuta. Obstrucțiile căilor respiratorii afectează somnul unui copil și ar putea explica de ce părea atât de epuizat și de capricios, s-a gândit dentistul. Ortodontul a descoperit că cerul gurii lui Alex era prea mic pentru gura și dinții lui, ceea ce îi îngreuna respirația. 

Totul a fost mai bine pentru puțin timp, a spuns Courtney. 

Dar apoi a observat că Alex nu mai creștea, așa că au mers la medicul pediatru, care credea că pandemia îi afectează negativ dezvoltarea. Courtney nu a fost de acord, dar și-a adus fiul înapoi la medic la începutul lui 2021 pentru un control. Pediatrul l-a trimis apoi pe Alex la kinetoterapie. Dar, înainte de a începe kinetoterapie, Alex se confruntase deja cu dureri de cap puternice care agravau pe zi ce trece. Neurologul a spus că Alex avea migrene. Indiferent de câți medici ar fi văzut familia, nimeni nu a reușit să-i pună copilului un diagnostic concret.

În continuare, un kinetoterapeut a crezut că Alex ar putea avea ceva numit malformație Chiari, o afecțiune congenitală care provoacă anomalii la nivelul creierului unde craniul se întâlnește cu coloana vertebrală, potrivit Asociației Americane a Chirurgilor Neurologici. Au mers apoi să ceară părera alor medici dar, din nou, au dat de o fundătură. 

Copilul suferea de o afecțiune gravă

În total, au vizitat 17 medici diferiți pe parcursul a trei ani. Dar Alex încă nu avea un diagnostic care să-i explice toate simptomele. După ce a eliminat toate opțiunile, femeia a accesat ChatGPT și a început să introducă informațiile medicale, sperând să găsească un diagnostic. 

 În cele din urmă, a găsit sindromul cordonului legat. Ea a programat o întâlnire cu un nou neurochirurg și i-a spus că suspectează că Alex are sindromul cordonului legat. Doctorul s-a uitat la imaginile lui RMN și a știut exact ce era în neregulă cu Alex. Sindromul măduvei prinse apare atunci când țesutul din măduva spinării formează atașamente care limitează mișcarea măduvei spinării, determinând întinderea anormală a acesteia, potrivit Asociației Americane a Chirurgilor Neurologici.

Nimeni nu l-a văzut. Are buricul strâmb”, a spus femeia.

După ce a primit diagnosticul, Alex a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a remedia afecțiunea. Courtney și-a împărtășit povestea pentru a-i ajuta pe alții care se confruntă cu lupte similare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » A trecut prin cabinetele a 17 medici pentru a afla de ce are dureri fiul ei. A primit diagnosticul după 3 ani, când s-a decis să scrie pe ChatGPT