Antena Meniu Search
x

O femeie din UK a scăzut în înălțime, după ce a fost diagnosticată cu cancer. “Înainte aveam 1,72 m, iar acum sunt cu mult mai scundă”

Sarah Myers, o femeie din Marea Britanie, a scăzut cu opt centimetri în înalţime, după ce una dintre vertebre i s-a distrus din cauza cancerului.

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 16:43

O femeie din UK a scăzut cu opt centimetri în înălţime după ce a fost diagnosticată cu un tip de leucemie. Boala femeii se numeşte mielom şi, pe lângă faptul că i-a micșorat înălțimea, i-a provocat găuri în oasele pelvisului, sternului și ale picioarelor.

Sarah Myers a devenit mai scundă cu 8 cm din cauza unui diagnostic întârziat

Sarah Myers, în vârstă de 42 de ani, a fost diagnosticată cu mielom în 2018, boală care a făcut-o să scadă cu opt centimetri în înălțime. Inițial, femeia a fost diagnosticata cu astm, întrucât simțea des senzația de sufocare. Mai tărziu însă, în urma unui consult mai amănunțit, a aflat că suferă de mielom, un tip de cancer ce provoacă fracturi ale oaselor și dureri intense.

Atunci când a fost consultată, medicul i-a măsurat înălțimea, iar Sarah a fost şocată să afle că era mai scunda cu opt centimetri. Din cauza diagnosticului întârziat, una dintre vertebrele femeii s-a măcinat, ceea ce a produs o scădere semnificativa a înălțimii.

Pe acelaşi subiect

“Când am fost diagnosticata și m-au măsurat, mi-am amintit că mă gândeam că asta nu este înălțimea mea. Înainte aveam 1,72 m, iar acum sunt cu mult mai scundă. Încerc să fiu puternică, dar unele zile sunt cu adevărat crunte. Nu am primit diagnosticul corect de la început. Daca aș fi fost diagnosticată mai devreme, poate că boala nu mi-ar fi afectat atât de tare oasele.”, a spus Sarah, potrivit Mirror.

Jumătate din persoanele care suferă de mielom sunt diagnosticate prea târziu

Chiar daca mielomul se numără printre cele mai frecvente tipuri de cancer de sânge, oamenii care suferă de aceasta boală nu sunt diagnosticați întotdeauna corect. Acest lucru se întâmplă deoarece simptomele principale ale mielomului sunt destul de vagi: durere de spate, greaţă, infecții frevente și stare de slăbiciune. Conform Bedfordshire Live, jumătate din pacienții care suferă de mielom sunt diagnosticați de abia la cinci luni de la declanșarea bolii.

În prezent, Sarah se afla sub tratament, după ce a fost nevoită să sufere o operație care să-i stabilizeze femurul, unul dintre oasele cele mai afectate de cancer. După încercările la care a fost supusa, Sarah încearcă acum să ajute și alte persoane și îndeamnă pe toată lumea să facă investigaţii medicale periodice.

Dacă este descoperit la timp, mielomul poate fi ținut sub control. O simpla analiza de sânge poate scoate la iveală această afecţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O femeie din UK a scăzut în înălțime, după ce a fost diagnosticată cu cancer. “Înainte aveam 1,72 m, iar acum sunt cu mult mai scundă”