Antena Meniu Search
x

"Am simţit miros de acid". Mărturia unei mame îngrozite, după ce băieţelul de un an a înghiţit o baterie găsită pe covor, în Anglia

Un băieţel a trecut pe lângă moarte după ce a înghiţit o baterie rotundă pe care a găsit-o pe covor. Mama şi-a dat seama că ceva nu este în regulă când copilul a început să vomite, aşa că au plecat de urgenţă la spital.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.09.2021, 16:59

Un copil se joacă pe podea
Băieţelul de un an a ajuns de urgenţă la spital - Shutterstock

Micul Ralphie Phillips a ajuns de urgenţă la spital şi trimis în sala de operaţie pentru a i se scoate bateria, după ce i-a rămas blocată în piept. Mama sa, Hollie Phillips, în vârstă de 27 de ani, din Watford, a spus că micuţul aproape-i murise în braţe când au ajuns la spital şi a recunoscut că începuse să se gândească serios la planificarea unei înmormântări în locul unei petreceri pentru ziua lui de naştere. Urma să împlinească un an de la naştere a doua zi. 

Copilul a ajuns în stare critică la spital

Femeia a crezut că băiatul băgase în gură o cereală scăpată pe covor, dar în câteva minute acesta a început să plângă şi să vomite, potrivit The Sun„Am simţit miros de acid”, a povestit mama, avertizându-i acum pe oameni să fie foarte atenţi şi să scoată bateriile jucăriilor pentru a fi siguri că cei mici nu le vor înghiţi.

„A fost la câteva minute de moarte”, a declarat unul dintre medici, despre incidentul din 26 august. Vorbind de pe patul de spital al fiului ei, mama rememorează fiecare secundă care l-a separat pe Ralphie de moarte. E fericită că totul s-a terminat cu bine, însă retrăieşte cu groază clipele în care a crezut că şi-a pierdut definitiv copilul.

Pe acelaşi subiect

“Aproape că trecusem de la planificarea primei zile de naştere a fiului meu la planificarea înmormântării lui. Îşi pierdea cunoştinţa în ambulanţă. Practic murea în braţele mele. Eram îngrozită. Dacă ar fi trecut alte 10-15 minute, cred că ar fi fost prea târziu”, a mărturisit femeia.

Ralphie a suferit la naştere o intervenție chirurgicală pe cord deschis, după ce medicii au descoperit că avea găuri în inimă. Procedura a fost finalizată cu succes atunci, iar bebeluşul s-a vindecat complet. Acum însă, mama a recunoscut că s-a temut îngrozitor. Doi chirurgi au fost nevoiţi să scoată bateria prin gât, într-o operație care a durat trei ore: „Cu operația pe cord deschis știam că va fi bine, deoarece medicii o fac mereu. Nu aveam nici o idee însă despre rezultatul acestei operaţii”

În prezent băiatul este alimentat cu tuburi, deoarece acidul bateriei i-a deteriorat traheea și esofagul.

„Nu credeam că am aceste baterii în casă, dar sunt în multe jucării. Nu sunt sigure, pot ieși pur și simplu. Sunt norocoasă că am văzut că Ralphie avea ceva în gură, dar din păcate nu am putut să i-o scot la timp. Mă simt foarte vinovată şi îmi doresc să pot fi dat timpul înapoi cu o secundă. Am crezut că e ceva inofensiv, de exemplu cereale, ori ceva de genul acesta, dar câteva clipe mai târziu plângea inconsolabil, începând să vomite. Avea o culoare maronie, roşie, cu un miros puternic, asemănător acidului”

Mama îşi împărtăşeşte acum povestea pentru a-i avertiza pe ceilalţi părinţi să fie foarte atenţi dacă cei mici încep să se simtă ciudat şi mai ales, să aibă grijă şi să ţină departe bateriile de orice fel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Am simţit miros de acid". Mărturia unei mame îngrozite, după ce băieţelul de un an a înghiţit o baterie găsită pe covor, în Anglia