Antena Meniu Search
x

Anastasia, o multimilionară în vârstă de 33 de ani, ucisă de iubitul său pentru că l-a făcut leneş. Bărbatul, un jucător de polo profesionist, condamnat la 15 ani de închisoare, în Muntenegru

Anastasia, o multimilionară, în vârstă de 33 de ani, a fost ucisă de bărbatul pe care voia să îl părăsească pentru că era leneş. Acum, tânărul, un fost jucător de polo profesionist a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

de Monica Palade

la 20.09.2021, 19:03

Anastasia, o multimilionară în vârstă de 33 de ani, ucisă de iubitul său pentru că l-a făcut leneş. Bărbatul, un jucător de polo profesionist, condamnat la 15 ani de închisoare, în Muntenegru - Facebook

Crima a avut loc în apartamentul penthouse de lux al femeii, în sud-vestul oraşului Dobrota, din Muntenegru, în 2018. Trupul afaceristei a fost descoperit, după ce un prieten a alertat poliţia că nu dă de femeie de mai multe ore.

Pompierii au spart uşa casei, însă imaginea la care au asistat avea să fie una de groază. Apartamentul era plin de sânge, iar ulterior s-a stabilit că Anastasia Lashmanova, o femeie de afaceri ucraineană, a fost înjunghiată de 16 ori și a suferit 10 lovituri la cap, fiind aproape de nerecunoscut.

Ucisă de bărbatul iubit

Iubitul ei, Arsenije Stanovic, în vârstă de 25 de ani, un jucător de polo profesionist a devenit rapid principalul suspect. Bărbatul a fugit din țară cu ajutorul tatălui său, Zoran, care s-a folosit de legăturile sale, ca fost șef al poliției de frontieră, pentru a-și ascunde fiul peste graniță, în Albania.

Pe acelaşi subiect

Presa locală a raportat că tatăl și fiul au fost arestați de autoritățile albaneze care i-au predat Muntenegrului. Nu au fost depuse acuzații împotriva lui Zoran.

Ulterior, Stanovic a fost judecat și condamnat la 15 ani de închisoare pentru crima brutală. Avocatul său, Zoran Piperovic, a făcut apel la sentință pe motive de sănătate mintală, potrivit presei locale. În timpul procesului, mama lui Lashmanova, Svetlana Libert, a spus că fiica sa pusese capăt relației de trei ani cu Stanovic pentru că „nu era interesat să lucreze”.

Motivul exact al uciderii lui Lashmanova a rămas neclar și au existat multe speculații în mass-media locală despre posibile legături cu diverse grupări interlope. Apartamentul de lux în care locuia femeia se află lângă o clădire deținută de Jovan și Igor Vukotic - liderii clanului „Sperietoare” - o rețea de criminalitate organizată care funcționează în Balcani și sudul Europei.

Mass-media locală a făcut legături între Lashmanova şi Vukotics, dar și de alți criminali din Muntenegru, în încercarea de a explica bogăția ei uriaţă și rapid dobândită. Lashmanova era o chelneriță devenită multimilionară, despre care se estimează că avea o avere de 89,5 milioane de lire sterline în momentul morții sale.

Tânăra era aproape fără bani când s-a mutat în Muntenegru, în urmă cu 10 ani, dar totul s-a schimbat după ce a intrat în legături cu Valery Zadorin, un oligarh rus, despre care se zvonește că ar fi finanțat imperiul de afaceri creat de ea.

Lashmanova a devenit director al Grupului Mimoza, proprietară a trei restaurante de lux, a unui salon de înfrumusețare și a unui complex de apartamente. Întrebată în instanţă, Libert, mama lui Lashmanova, a spus că nu știe cum își acumulase fiica sa averea.

Stanovic avea semnat un contract cu clubul de polo Primorac și jucase și pentru echipa națională din Muntenegru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Anastasia, o multimilionară în vârstă de 33 de ani, ucisă de iubitul său pentru că l-a făcut leneş. Bărbatul, un jucător de polo profesionist, condamnat la 15 ani de închisoare, în Muntenegru