Antena Meniu Search
x

Au cumpărat cu 30.000 de euro o casă dărâmată din Franţa şi au transformat-o în pensiune de 5 stele: "Locul este un rai pur". Cu cât vor să o vândă acum

O familie care locuiește în Franța a dezvăluit cum a transformat o casă dărâmată într-o pensiune de cinci stele. Căsuţa de piatră din secolul al XVI-lea se află lângă Turenne, în Franța şi i-a costat pe cei doi doar 30.000 de euro. 

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 17:27

Lucy Bayet și soțul ei Oliver Walker au achiziționat o căsuță din piatră din secolul al XVI-lea chiar lângă Turenne, în Valea Dordogne, Franța. Cuplul a cumpărat în 2019 căsuța aproape prăbușită, care a fost nelocuită de 120 de ani, pentru doar 35.000 de euro, scrie The Sun

Când au cumpărat proprietatea, cuplul căuta un loc în care "să prindă rădăcini". "Am semnat pentru casă în 2019. Eram gata să ne stabilim", a declarat Lucy pentru Sun Travel Online. Înainte de a cumpăra casa de piatră, Lucy a lucrat ca model pentru mărci precum Next și M&S, în timp ce Oliver a fost DJ în Ibiza. 

Cei doi au devenit apoi terapeuți acreditați pentru masaj și profesori calificați de yoga. După ce au organizat sejururi pentru cursanţii lor în Ibiza, Lucy și Oliver s-au căsătorit în Franţa și au avut împreună doi copii. Cei doi au muncit din greu pentru a-și transforma proprietatea abia cumpărată din Turenne în "acasă".

Lucy și Oliver s-au îndrăgostit de farmecul romantic al locului

"Când am găsit casa, în interiorul clădirii locuiau vaci", a spus Lucy. În ciuda animalelor găsite ghemuite în ruinele antice, Lucy și Oliver s-au îndrăgostit de farmecul romantic al locului, inclusiv de resturile de piele care au fost lăsate în urmă de fostul cizmar al orașului. "Trebuia să ne stabilim undeva și am avut ocazia să facem ceva care era accesibil. La vremea aceea, asta era tot ce ne puteam permite", a adăugat Lucy. 

Chiar dacă cei doi au cumpărat casa pentru aproape nimic, au pompat între 150.000 de euro și 200.000 de euro în transformarea clădirii. Ei au angajat constructori francezi și meseriași pentru a ajuta la îndeplinirea viziunii lor. Deși au existat câteva provocări de renovare de-a lungul drumului, Lucy și Oliver le-au luat pas cu pas.

Căsuţa franceză a fost numită Casa Smochinilor şi include mai multe facilităţi

În interiorul căsuţei franceze, care a fost numită Casa Smochinilor, Lucy a construit un şemineu şi un loc special pentru yoga. Alte facilități ale proprietății cu două dormitoare includ o bucătărie cu ferestre mari, o zonă de luat masa în aer liber cu vedere la vârful dealului, un spațiu pentru grătare și internet de mare viteză prin fibră optică.

Gazdele Lucy și Oliver pot oferi oaspeților și alte servicii, inclusiv un curs de yoga, masaj, lemne pentru foc și accesorii pentru bebeluși. Situat în Valea Turenne, atracțiile din apropiere includ parcuri naturale, peșteri și sporturi nautice. Aeroportul Brive La Gaillarde este cel mai apropiat aeroport de evadarea rurală, cu zboruri directe care operează din Paris. Aeroportul Toulouse se află la două ore de mers cu mașina de Turenne.

Cât costă un sejur de 3 nopţi în aprilie la căsuţa din secolul al XVI-lea

Casa de vacanță a fost lăudată de turiştii de pe Airbnb. "Am avut un sejur minunat la căsuța din piatră frumoasă, istorică, restaurată cu dragoste a lui Oliver și Lucy. A fost liniștită, fermecătoare, confortabilă și o bază excelentă pentru a explora regiunea", a scris cineva. "Acest loc este un rai pur. Lucy și Oliver sunt gazde minunate. Ne-au oferit o mulțime de recomandări pentru lucruri de făcut și locuri de mâncare. Am făcut aproape tot ce ne-au recomandat și ne-a plăcut fiecare lucru", arată o altă recenzie.

Un sejur de trei nopți la Casa Smochinilor costă 440 de euro pentru două persoane în aprilie.

În ciuda laudelor continue din partea vizitatorilor, Lucy și Oliver sunt pregătiți pentru următoarea lor provocare. "S-a ajuns la punctul în care am finalizat proiectul și suntem pregătiți pentru următoarea noastră provocare", a declarat Lucy. Cei doi caută să-și vândă proprietatea patrimonială pentru 396.000 EUR (339.490 GBP). Dar până când nu găsesc un cumpărător, ei încă îi încurajează pe turişti să rezerve nopţi prin Airbnb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Au cumpărat cu 30.000 de euro o casă dărâmată din Franţa şi au transformat-o în pensiune de 5 stele: "Locul este un rai pur". Cu cât vor să o vândă acum