Antena Meniu Search
x

"Avea poftă de viaţă şi o spontaneitate molipsitoare". Studentă moartă la doar 19 ani, după ce s-a plâns de o durere la umăr. Diagnosticul crunt dat de medici

O tânără studentă din Marea Britanie a pierdut lupta cu cancerul la doar 19 ani. După luni de chimioterapie, medicii i-au spus că a scăpat de boala cruntă. Însă, la scurt timp, o durere la umăr a adus-o din nou în spital, unde a aflat că mai are doar câteva luni de trăit. "Avea o poftă de viață, de oameni și o spontaneitate molipsitoare", povesteşte mama ei. 

de Redactia Observator

la 18.05.2023, 16:12

Lulu Blundell a simțit o durere la umăr după antrenamentul de rugby și ulterior a primit un diagnostic crunt. În 2019, tânăra a aflat că are sarcom Ewing - o formă rară de cancer care afectează oasele sau țesutul din jurul oaselor.

Lulu, originară din Rotherham, South Yorkshire, a suportat luni de chimioterapie istovitoare și, după ce i s-a amputat piciorul, i s-a spus că în sfârşit a scăpat de cancer. La scurt timp însă, în timp ce era studentă la Universitatea Newcastle, a observat o durere la umăr, relatează The Sun.

Tânăra a trăit la maxim ultimele sale luni din viaţă

Inițial, medicii au pus durerea pe seama exercițiilor fizice, dar o scanare CT a dezvăluit apoi că avea noi tumori la umăr, coaste și piept și a aflat că mai avea doar câteva luni de trăit. Hotărâtă să nu-și lase boala să îi stea în cale, Lulu și-a petrecut lunile următoare călătorind prin lume cu prietenii și familia.

Pe acelaşi subiect

A mers chiar la un festival de muzică și a alergat 5 km într-un maraton, strângând 21.000 de lire sterline pentru Teenage Cancer Trust. Lulu, care a jucat rugby pentru Sheffield RUFC și Wakefield Trinity, a murit apoi la 1 ianuarie 2023, la vârsta de 19 ani.

"A fost mai mult decât cancerul ei"

Într-un film emoționant lansat după moartea ei, adolescenta mărturisea: "Am aflat că boala mea revenit și am luat decizia să nu mai trec prin chimioterapie. [Aș] prefera să fac îngrijiri paliative și să-mi țin toată durerea sub control până când nu mai pot. În ciuda faptului că mi s-a spus că boala a recidivat, iar acum sunt bolnavă în stadiu terminal, am râs și am iubit mai mult în ultimele luni decât am făcut-o toată viața mea"

"Lulu a fost mult mai mult decât cancerul ei. Era o adolescentă normală. Avea o poftă de viață, de oameni și o spontaneitate molipsitoare – dacă voia să facă ceva, o făcea. Specialiştii lui Lulu au spus că mai multă chimioterapie i-ar putea oferi un pic mai mult timp, dar nu şi-a dorit asta – a spus că nu vrea să-şi petreacă timpul pe care îl mai are pe un pat de spital. Lulu a zâmbit, a râs, a trăit și a iubit foarte mult și, deși ar fi trebuit să stea cu noi mai mult timp, suntem recunoscători pentru fiecare moment", a mărturisit mama ei, Carolyn Blundell.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Avea poftă de viaţă şi o spontaneitate molipsitoare". Studentă moartă la doar 19 ani, după ce s-a plâns de o durere la umăr. Diagnosticul crunt dat de medici