Antena Meniu Search
x

"Mă gândeam cum să-i spun că are cancer la creier și că mai are doar 15 luni de trăit”. Coșmarul prin care a trecut o mamă, după ce a aflat că fata ei e pe moarte

Durere fără margini. O mamă cu inima frântă a trebuit să-i spună fiicei sale că mai are doar puțin peste un an de trăit în urma unui diagnostic devastator.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 22:34

Coșmarul prin care a trecut o mamă, după ce a aflat că fata ei e pe moarte
Coșmarul prin care a trecut o mamă, după ce a aflat că fata ei e pe moarte - Gail Iredale

Hannah Roberts avea doar 18 ani când medicii au descoperit că avea o tumoare pe creier. Ea suferea de o serie de simptome, cum ar fi dureri de cap, sângerări nazale și senzații ciudate pe o parte a corpului ei, înainte să iasă la iveală adevărul sfâșietor, relatează Mirror.

În timp ce tumora a fost îndepărtată în cinci zile de la descoperire, testele suplimentare au dat peste cap lumea familiei. Mama tinerei, Gail Iredale a spus, în septembrie 2022, că a aflat că Hannah, pe atunci în vârstă de 19 ani, suferea de o formă rară de glioblastom, unul dintre cele mai agresive forme ale cancerului la creier.

Mama adolescentei, distrusă de durere

Tot timpul când am stat acolo fără să ascult cu adevărat ce spunea doctorul, mă gândeam doar cum să-i spun fiicei mele că are cancer la creier și că mai are doar 15 luni de trăit”, a spus femeia devastată.

Pe acelaşi subiect

Hannah, acum în vârstă de 20 de ani, a început chimioterapia, suferind efectele secundare dure și neiertătoare ale tratamentelor. În ciuda căderii părului, a convulsiilor de o oră și a fluctuațiilor severe ale greutății sale, Hannah a luat totul pas cu pas și nu s-a plâns de durerea ei. Mama ei a spus că este „cea mai curajoasă persoană din întreaga lume” și nu se plânge niciodată, în ciuda a tot ceea ce i-a aruncat viața.

Deși scanările au arătat o reducere a cancerului ei, o trăsătură a glioblastomului este că acesta continuă să crească din nou și din nou. Aproximativ 1% dintre persoanele cu glioblastom supraviețuiesc la 10 ani de la diagnosticare. Această statistică nu a împiedicat-o pe Gail să caute modalități de a-și ajuta fiica.

Nu există nicio modalitate de a-mi continua viața fără ea. Pot fie să stau și să plâng și să-mi doresc ca lucrurile să fie altfel, fie să pot să mă desprind și să fac ceva în privința asta”, a spus mama tinerei, distrusă de durere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Mă gândeam cum să-i spun că are cancer la creier și că mai are doar 15 luni de trăit”. Coșmarul prin care a trecut o mamă, după ce a aflat că fata ei e pe moarte