Antena Meniu Search
x

Bărbat de 81 de ani, blocat în mașină timp de 6 zile, după ce a fost prins de o furtună. A supraviețuit doar cu câteva cornuri și zăpadă în loc de apă

Un bărbat de 81 de ani a supraviețuit timp de 6 zile doar cu zăpadă în loc de apă și câteva cornuri, după ce a fost prins de o furtună, iar mașina i-a rămas blocată între nămeți. Jerry călătorea spre casă când incidentul s-a produs, iar familia și-a pierdut speranță că acesta ar mai putea fi în viață. 

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 09:01

A supraviețuit doar cu câteva cornuri și zăpadă în loc de apă
Bărbat de 81 de ani, blocat în mașină timp de 6 zile, după ce a fost prins de o furtună - INYO COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Christian Jouret a renunțat aproape la speranța că bunicul său, Jerry, omul care l-a crescut, era încă în viață. Trecuse aproape o săptămână de când bărbatul de 81 de ani și-a părăsit casa de munte din Big Pine, California, pentru a se întoarce la soția sa din Nevada, dar nu a mai ajuns. În cele din urmă, după șase zile, fostul angajat al Nasa a fost salvat din zăpadă, unde supraviețuise doar cu niște biscotti și câteva cornuri, relatează BBC.

Toată treaba a fost doar un miracol. Ne-a fost greu să credem că un bărbat ar putea face atât de multe cu viața lui, să creeze o astfel de moștenire și apoi să rămână prins în mașina lui și să moară de hipotermie”, a spus nepotul său. „

Bărbatul a fost găsit după 6 zile

Jerry Jouret a fost surprins de furtunile de iarnă care au lovit California în această lună, aruncând 90 cm de zăpadă în partea de nord a statului unde mașina lui a rămas blocată. Cel puțin 13 decese au fost raportate în stat pe fondul furtunilor. Pe 24 februarie, Jerry a condus timp de 30 de minute după ce a părăsit Big Pine într-o călătorie, care urma să dureze patru ore, spre casa familiei sale din Nevada, când a ajuns din greșeală pe un drum mai mic și SUV-ul său a rămas blocat într-un banc de zăpadă.

Pe acelaşi subiect

Dar bărbatul de 81 de ani nu a intrat în panică. În schimb, a pus în practică tot ceea ce a învățat din numeroasele episoade din reality show-ul Survivor pe care îl vizionat mereu împreună cu soția sa, Sharon, a spus nepotul său.  Jerry, care purta doar o jachetă subțire, s-a încălzit cu o pătură subțire și un prosop de baie pe care le-a găsit prin mașină. El a reușit să economisească vateria mașinii timp de trei zile și jumătate, oprind periodic vehiculul. Pentru apă, dădea jos geamul să mănânce zăpadă, Pentru mâncare, s-a folosit de puținele gustări pe care le avea cu el la drum.

 „A supraviețuit cu zăpadă, cornuri și biscotti”, a spus nepotul său.

Lucrurile s-au înrăutățit când bateria mașinii lui Jerry s-a stins în timp ce sufla geamul mașinii. S-a întâmplat cu două zile înainte de a fi salvat, lăsându-l și mai vulnerabil când temperaturile pe timp de noapte au scăzut cu mult sub zero grade.  Misiunea lui de salvare a fost îngreunată de vremea rea, iar pe măsură ce zilele treceau, familia a știut că este o cursă cronometru, care i-ar putea decide soarta bărbatului. 

 „Îmi imaginez că lui i-a fost teamă că acesta va fi sfârșitul zilelor sale”, a spus Christian.

Pe 9 martie, după șase zile, elicopterele au venit în sfârșit să-l salveze pe Jerry. Deși povestea s-a încheiat cu un final fericit, Jerry era foarte aproape de a nu fi salvat, deoarece piloții aproape au rămas fără combustibil și unul a confundat mașina cu o piatră, a spus nepotul său. L-au urcat pe Jerry în elicopter și l-au dus la spital. Acolo, asistentele au fost surprinse să-i găsească funcțiile vitale complet normale, fără semne de hipotermie. Bunicul luia strigat de bucurie. Am plâns mult eu însumi" la telefon, a spus Christian. 

Când echipajul s-a apropiat pentru inspecție, un geam a fost coborât și o persoană a început să fluture mana din interiorul vehiculului”, a spus comunicatul de presă al autorităților. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Bărbat de 81 de ani, blocat în mașină timp de 6 zile, după ce a fost prins de o furtună. A supraviețuit doar cu câteva cornuri și zăpadă în loc de apă