Antena Meniu Search
x

Bărbat surprins prefăcându-se că plânge când află că e arestat pentru că a ucis copilul iubitei sale. Bebeluşul avea doar 12 săptămâni

Un criminal a fost surprins de camerele de filmat plângând cu lacrimi de crocodil atunci când a fost arestat pentru uciderea bebeluşului de doar 12 săptămâni al iubitei sale, în Marea Britanie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.05.2022, 16:14

Bărbat surprins prefăcându-se că plânge când află că e arestat pentru că a ucis copilul iubitei sale - Shutterstock
  • Bărbat, surprins prefăcându-se că plânge când află că e arestat pentru că a ucis copilul iubitei sale. Bebeluşul avea doar 12 săptămâni

Kane Mitchell, în vârstă de 31 de ani, din St Neots, Cambridgeshire, a fost condamnat la cel puțin 18 ani de închisoare pentru uciderea micuţului Teddie. Copilul a murit în spital la 11 noiembrie 2019, după zece zile în care doar aparatele îl mai ţineau în viaţă.

În timpul procesului care a durat mai bine de patru săptămâni, la Cambridge Crown Court, detaliile din anchetă făcute publice i-au făcut pe juraţi să plângă. Bebeluşul ar fi suferit răni teribile, în concordanţă cu faptul că a fost „strâns cu putere şi scuturat de nenumărate ori” şi „lovit cu capul de o suprafaţă dură”. La momentul decesului copilul avea 17 rupturi de coaste, fracturi la nivelul craniului şi claviculei, sângerare internă, leziuni ale coloanei verebrale şi ochilor.

Vecinii îngrijoraţi anunţaseră autorităţile cu câteva sătpămâni înaintea crimei

Mitchell avea o relaţie cu mama lui Teddie, Lucci Smith, în vârst de 30 de ani, de aproximativ 8 luni, iar perechea locuia împreună. Mai multe imagini aspru criticate în online au dezvăluit momentul în care ucigașul fără inimă începe să verse lacrimi de crocodil în timp ce este arestat.

Pe acelaşi subiect

În imagini apare şi iubita bărbatului, întrebată de detectivi cum a ajuns fiul ei să sufere răni atât de îngrozitoare, ia ea răspuns pur şi simplu „habar n-am”. A continuat însă să declare că va spune poliţiei dacă a existat vreo urmă de violenţă faţă de Teddie din partea lui Mitchell, pentru că „la sfârșitul zilei este fiul meu și înseamnă mai mult pentru mine decât oricine”.

Serviciile sociale și poliția din Cambridgeshire ar fi fost alertate de vecinii îngrijoraţi cu câteva săptămâni înainte de moartea bebeluşului.

„Felul în care el plânge în faţa poliţiei este atât de fals şi forţat”

„Un cuplu mizerabil, absolut mizerabil”

„Tatăl pare că joacă teatru... lacrimile par forțate și false”

„Ce oribil...Nu suport să văd copii sau persoane vulnerabile suferind de abuz. Deja mi se face rău la stomac”, au fost doar câteva dintre comentariile internauţilor, după publicarea imaginilor cu arestarea criminalului, relatează Daily Mail.

De asemenea, câteva înregistrări din spital, îl surprind pe bărbat ţinându-şi în braţe victima şi spunând, printre lacrimi: „Hai, dragule, tati e aici”.

Bărbatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare

La 15:00, pe 1 noiembrie 2019, serviciul de ambulanță a fost chemat la Pattison Court, St Neots, unde a fost găsit bebeluşul inconştient, în stop cardiac. Lucci îl lăsase pe Teddie în grija lui Mitchell în acea zi, în timp ce ea plecase cu treabă de dimineaţă.

„El e complet lipsit de remuşcare sau empatie, acesta este lucrul care mi se pare cel mai rău”, a declarat inspectorul detectiv Lucy Thompson despre Mitchell. „Totul este despre Kane și nu prin ce a trecut Teddie”

„Nu cred asta. Doamne, n-aș răni niciodată un copil. Nu-mi părăsesc fiul”, ar fi spus el în timpul arestului, prefăcându-se un tată grijuliu, potrivit autorităţilor. Cu toate acestea, ofițerii au putut dovedi că Mitchell l-a ucis pe Teddie din cauza tipurilor de răni provocate.

În timpul procesului de la Cambridge Crown Court, juriul a auzit cum Teddie a suferit în toată perioada în care s-a aflat în custodia lor, despre toate bătăile şi rănile provocate d Kane Mitchell, care nu este tatăl lui biologic.

Thompson, care a condus ancheta cu privire la moartea lui Teddie, a adăugat: „A fost un caz tragic și teribil în care un copil de 11 săptămâni și-a pierdut viața în mâinile unei persoane care ar fi trebuit să fie acolo pentru a-l proteja. Investigația noastră de un an a constatat că Teddie a suferit mai multe răni îngrozitoare în timpul scurtei sale vieți, pe care nici Mitchell, nici Smith nu le-au putut explica. Oamenii pot vedea complexitatea unui caz atât de emoționant și tragic. Am lucrat neobosit pentru a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili pentru astfel de crime odioase, indiferent de ce este nevoie. Sperăm că astfel vom încuraja pe oricine care are o îngrijorare cu privire la bunăstaea unui copil să vină la secţie şi să raporteze totul fără întârziere”

În timpul procesului, juriului i s-au citit declarațiile vecinilor care au spus că au auzit în mod regulat certuri din casa celor doi şi că familia era complet neliniştită odată cu mutarea lui Mitchell. În timpul audierilor, bărbatul ar fi spus chiar că el credea că este tatăl biologic al lui Teddie. Cu toate acestea, rezultatele ADN în urma morții au arătat că nu era.

Mitchell a fost condamnat la cel puțin 18 ani de închisoare la Cambridge Crown Court în februarie. Mama bebeluşului a fost de asemenea găsită vinovată pentru neglijenţă pentru că nu a sunat la salvare decât mai bine de jumătate de oră mai târziu, după ce medicul ei de familie a îndemnat-o să facă acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Bărbat surprins prefăcându-se că plânge când află că e arestat pentru că a ucis copilul iubitei sale. Bebeluşul avea doar 12 săptămâni