Antena Meniu Search
x

„Bunico, tati mă sperie. De ce nu mă ajuți”. Mesajele disperate trimise de o fetiță de 10 ani bunicii înainte de a muri în casa cuprinsă de flăcări, în Anglia

Pe 25 ianuarie 2020, o fetiță de 10 ani era găsită împreună cu tată său, întinși în cadă, într-o casă care fusese cuprinsă de flăcări de pompierii sosiți la fața locului să stingă incendiul și care au fost nevoiți să spargă ușa de la intrare cu fierăstrăul.

de Monica Palade

la 08.08.2021, 12:05

„Bunico, tati mă sperie. De ce nu mă ajuți”. Mesajele disperate trimise de o fetiță de 10 ani bunicii înainte de a muri în casa cuprinsă de flăcări, în Anglia - Cherie Rangeley/capturaHullLIVE

Casa lor din Wensley Avenue, Anglia, luase foc la primele ore ale dimineții. Pompierii au descoperit că și ușa de la baie era închisă. Garry Bolton a fost declarat mort la fața locului, în timp ce Paige Bolton, îmbrăcată într-o haină colorată și pijamale, a fost dusă de urgență la Hull Royal Infirmary într-un ultim efort de a încerca să-i salveze viața.

După 45 de minute de încercări de resuscitare, copila a fost declarată moartă. În ancheta cu privire la decesele lor de la Hull Coroner's Court, s-a confirmat că ambii au murit din cauza inhalării de fum. Totodată, s-a dezvăluit că fetița îi trimisese mesaje disperate bunicii înainte de incendiul fatal.

Cercetările au arătat că sănătatea mintală a domnului Bolton părea să se fi deteriorat, suferind deja de anxietate, stima de sine scăzută și paranoia. În plus, îl pierduse și pe fiul său, Ethan, în vârstă de șase luni, în 2000.

Dar mesajele lui Paige către Patricia Bolton, se sugerează că tatăl său se comporta ciudat. Fata de zece ani îi scria bunicii: „Tati mă sperie. De ce nu mă poți ajuta? ” Bunica Bolton nu a văzut însă mesajele decât a doua zi dimineață.

Pe acelaşi subiect

Asistentul legist Ian Sprakes a menționat, de asemenea, mesajele pe care Garry Bolton i le-a trimis fostei partenere, Cherie Rangeley. Sprakes a decis să nu le citească, dar a spus că „sugerau o notă de sinucidere”.

Un gest deliberat

Și șeful Stației de pompieri și salvare din Humberside, Richard Gibson, a crezut că focul a fost deliberat. „Cred că aprinderea s-a datorat unei flame nespecificate. Deoarece locul focului era în centrul patului, mă face să cred că a fost deliberat”. De asemenea, un vecin a adus încă o dovadă la anchetă amintind că vorbea cu Garry peste gard din când în când, dar nu erau aproapiați.

În ziua incendiului, vecinul a mărturisit: „Izolarea fonică este slabă, astfel încât se putea auzi ce se întâmplă alături. În dimineața aceea m-am trezit în jurul orei 5 dimineața și am auzit vorbindu-se în baia de alături. Am auzit pe cineva intrând în baie, dar nu am auzit curgând apa. I-am auzit pe Garry și Paige vorbind. Nu puteam auzi ce spuneau, dar tușeau".

Atunci, susține vecinul a simțit mirosul de ars. „Am crezut că este în casa mea. Am verificat mansarda și era fum dens, dar nu era niciun foc. Mi-am dat seama în acel moment că vine de alături. Am fugit afară și am văzut fum ieșind din fereastra dormitorului lui Garry. Am sunat apoi la 999. Am bătut la ușă și le-am strigat numele prin cutia poștală. Am ocolit partea din spate și un alt vecin a încercat ușa din spate care era încuiată. Era acum un fum negru care se scurgea. Nu am auzit niciun strigăt sau țipăt din interior. Nu se auzea nimic."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » „Bunico, tati mă sperie. De ce nu mă ajuți”. Mesajele disperate trimise de o fetiță de 10 ani bunicii înainte de a muri în casa cuprinsă de flăcări, în Anglia