Antena Meniu Search
x

Captură uriaşă a poliţiei din Ecuador: cocaină în valoare de 330 de milioane de dolari, ascunsă în cutii de banane. "Marfa" urma să ajungă în Belgia

Poliția din Ecuador a găsit aproape 8,8 tone de cocaină într-un container plin cu cutii de banane care urma să ajungă în Belgia.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 15:28

Marfa urma să ajungă în Belgia
Captură uriaşă a poliţiei din Ecuador: cocaină în valoare de 330 de milioane de dolari, ascunsă în cutii de banane - ECUADOR POLICE

Comandantul poliției, Fausto Salinas, a spus că drogurile ar fi avut o valoare estimată la 330 de milioane de dolari  dacă ar fi ajuns la destinație. Ecuador a devenit una dintre principalele țări de tranzit pentru cocaina produsă în Peru și Columbia. Anul trecut, peste 200 de tone de droguri u fost confiscate în țara andină, o mare parte din portul Guayaquil, potrivit BBC.

Cum Ecuadorul este cel mai mare exportator de banane din lume, contrabandiştii încearcă adesea să-şi ascundă transporturile ilegale printre fructele care sunt expediate din Guayaquil către destinaţii de pe tot globul.

Acest ultim transport a fost găsit în interiorul unui container plin cu cutii de banane destinate Belgiei.  Sechestrul coincide cu o vizită a ministrului de interne al Belgiei, Annelies Verlinden, și a comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în Ecuador și Columbia.Cei doi oficiali doresc să consolideze cooperarea cu cele două națiuni sud-americane în lupta împotriva traficului de droguri.

Belgia, țara în care au fost capturate cele mai mari cantități de cocaină din UE

Pe acelaşi subiect

Belgia a devenit țara în care au fost capturate cele mai mari cantități de cocaină din Uniunea Europeană în ultimii ani, portul Anvers fiind principalul punct de intrare pentru substanțele ilegale.

Directorul Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței de Droguri, Alexis Gosdeel, a declarat la începutul acestei luni că „fluxul în creștere de cocaină amenință acum întreaga Uniune Europeană”.

Sunt profund îngrijorat de faptul că piața în expansiune a cocainei din UE aduce o creștere a violenței și a corupției asupra instituțiilor publice și guvernării”, a avertizat el.

În Ecuador, violența legată de contrabanda de droguri a crescut vertiginos, deoarece cartelurile mexicane puternice s-au infiltrat în bandele locale pentru a obține controlul asupra afacerii profitabile. Închisorile se constrută și cu luptele dintre bandele rivale din spatele gratiilor, care au dus la zeci de morți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Captură uriaşă a poliţiei din Ecuador: cocaină în valoare de 330 de milioane de dolari, ascunsă în cutii de banane. "Marfa" urma să ajungă în Belgia