Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât a plătit o turistă pentru 4 kilograme de mezeluri și brânză într-o piață din Sardinia. "Mă simt ca o proastă"

Graziella Deni, o femeie în vârstă de 86 de ani din Brescia, a trăit un șoc, după ce a fost taxată cu o sumă exorbitantă de doi vânzători într-o piață din nordul Sardiniei. Bătrâna a cumpărat 4 kilograme de salam, cârnați, slănină și brânzeturi, potrivit fanpage.it.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 16:31

Cât a plătit o turistă pentru 4 kilograme de mezeluri și brânză într-o piață din Sardinia. "Mă simt ca o proastă"
Cât a plătit o turistă pentru 4 kilograme de mezeluri și brânză într-o piață din Sardinia. "Mă simt ca o proastă" - Profimedia

Este obișnuit ca în vacanță să te răsfeți cu „delicatese”. Așa s-a întâmplat și cu o femeie în vârstă, din Milano, care se bucura de vacanță la Olbia, în Sardinia.

„Mă simt ca o proastă”, a mărturisit femeia nevăzătoare din Brescia, care locuiește de șase decenii în Milano, capitala Lombardiei.

Bătrâna a plătit un preț uriaș fără să-și dea seama

Articolul continuă după reclamă

Incidentul a avut loc marți, 27 august. „Vânzătorii” s-au apropiat de pensionară în timp ce aceasta se întorcea de la plaja din Porto Istana, alături de fiul ei, în vârstă de 63 de ani. Inițial, i-au dat să guste brânză. Nu erau afișate prețuri și nici informații despre ingredientele sau proveniența produselor. Aceștia au susținut că toate produsele sunt „din propria lor producție”.

Pe acelaşi subiect

„Apoi au venit cu noi la cazare, unde ne-au dat să gustăm salam, cârnați și slănină. Unul dintre vânzători făcea socoteala pe telefonul mobil, în timp ce vorbeam cu colegul lui”, a povestit femeia. Ea a cumpărat 4 kilograme de mezeluri și brânzeturi. Comercianții au reușit să-i distragă atenția, „încât nu m-am uitat la ce plăteam”. Fiul ei, care era de față, nu a fost atent și a plătit cu cardul 1.155 de euro fără să verifice suma.

După ce au încasat cei 1.155 de euro, vânzătorii au emis un simplu bon, dar nu și unul fiscal. Imediat după tranzacție, aceștia au plecat, lăsând doar un număr de telefon pentru contact.

Mai târziu, femeia și-a dat seama că prețul plătit era „exorbitant”. Nu a reușit să îi contacteze telefonic pe vânzători. Nora ei, Simona Petitti, a reușit să-i găsească pe WhatsApp. Vânzătorii au insistat că produsele lor sunt un „produs de nișă” și că „piața este liberă”.

Femeia a depus o plângere la autorități, iar poliția a deschis o anchetă pentru a verifica dacă într-adevăr nu a fost emis un bon fiscal.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Mapamond » Cât a plătit o turistă pentru 4 kilograme de mezeluri și brânză într-o piață din Sardinia. "Mă simt ca o proastă"