Antena Meniu Search
x

Cele două mari griji ale oamenilor aflați pe patul de moarte. Dezvăluirile unui preot de spital

Joon Park este un preot de spital care sfătuiește oamenii pe patul de moarte. El dezvăluie grijile pe care le au aceștia chiar înainte de a muri.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 17:29

persoană la pat
Cele două mari griji ale oamenilor aflați pe patul de moarte. Dezvăluirile unui preot de spital - Shutterstock (arhivă)

Joon Park, preot la Spitalul General Tampa din Florida de 8 ani, a împărtășit pentru Insider ce îi îngrijorează cel mai mult pe muribunzi. Park a trecut și el printr-o traumă severă, a suferit abuz verbal și fizic în copilărie și a fost internat în trecut după o tentativă de sinucidere.

Regretă că nu au trăit pe deplin

Park a spus că regretul este o emoție comună în rândul pacienților săi muribunzi, axată mai ales pe gândul că au făcut ceea ce au vrut toți ceilalți, nu ceea ce au vrut ei să facă.

El a declarat că oamenii regretă că "au ascultat viziunea tuturor celorlalți asupra vieții lor, cu excepția propriei lor viziuni", transmite Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Lăsarea în urmă a celor dragi

Pe lângă faptul că au regrete legate de trecut, Park a spus că pacienții săi își fac griji și pentru cum va fi primită moartea lor de către cei dragi.

Aceștia au aproape o "suferință anticipată empatică", în care "persoana muribundă experimentează prin viu grai modul în care propria moarte va fi trăită de cei dragi rămași. Este aproape o vinovăție, o povară, o rană prin empatie".

"Muribunzii își fac griji în legătură cu nevoi foarte specifice pe care numai ei le cunosc despre cei dragi. Cred că ceea ce poate fi mai greu decât moartea este teama de separare și de a nu mai putea avea grijă de cei rămași. Chiar și pacienții mei care sunt cei mai împăcați cu moartea lor sunt încă neliniștiți de modul în care propria moarte le va afecta familia", a declarat Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Cele două mari griji ale oamenilor aflați pe patul de moarte. Dezvăluirile unui preot de spital