Antena Meniu Search
x

Video "Coşmarul nu s-a terminat". O mamă din Anglia l-a ucis pe pedofilul care i-a abuzat cei trei băieţi. Reacţiile copiilor ei după 8 ani

În urmă cu opt ani, o femeie din Marea Britanie, pe nume Sarah Sands, a înjunghiat până la moarte un pedofil condamnat. Vorbind împreună pentru prima dată, cei trei fii ai ei au recunoscut pentru BBC News că toți au fost abuzați sexual de el și au explicat cum se simt acum despre crima mamei lor. Atenţie, informaţii cu un puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 12:53

"Coşmarul nu s-a terminat". O mamă l-a ucis pe pedofilul care i-a abuzat cei trei băieţi. Reacţiile copiilor ei după 8 ani
"Coşmarul nu s-a terminat". O mamă l-a ucis pe pedofilul care i-a abuzat cei trei băieţi. Reacţiile copiilor ei după 8 ani - BBC/Profimedia

Într-o noapte de toamnă din 2014, Sarah Sands și-a părăsit apartamentul din estul Londrei cu gluga trasă peste cap, înarmată cu un cuțit. S-a dus la un bloc vecin, la casa unui bărbat în vârstă. Ajunsă acolo, l-a înjunghiat pe Michael Pleasted de opt ori, în ceea ce a fost descris mai târziu drept un „atac hotărât și susținut”. Bărbatul a sângerat până la moarte.

Pleasted avea 77 de ani și era un pedofil condamnat. În acel moment, el se confrunta şi cu alte acuzații. Era acuzat de infracțiuni sexuale împotriva unor tineri pe moșie, în Silvertown, unde locuia. Din punct de vedere legal, ca în toate astfel de cazuri, numele acelor băieți nu au putut fi făcute publice în timpul procesului.

BBC News relatează, pentru prima dată de la incident, că toți cei trei băieți implicați în caz au fost fiii femeii care l-a ucis pe Pleasted, Sarah Sands.

Cel mai mare dintre băieţi, Bradley, care avea 12 ani la acea vreme, a renunțat anul trecut la dreptul la anonimat pentru a dezvălui abuzurile. Într-un interviu acordat BBC News, frații săi gemeni mai mici - Alfie și Reece - au făcut acum același lucru. Aveau 11 ani când mama lor l-a ucis pe bărbatul acuzat că i-a abuzat.

Pe acelaşi subiect

Copiilor le-a fost greu să crească cu mama lor în închisoare

Ca adulți tineri - acum în vârstă de 19 și 20 de ani - își amintesc când, în copilărie, au aflat ce făcuse mama lor. Vorbind alături de mama lor, tinerii spun că le-a fost greu să crească cu ea în închisoare. În timp ce mama lor spune că are remușcări pentru ceea ce a făcut, fiii ei sunt brutal de sinceri cu privire la acțiunile ei.

„M-am gândit că - jos pălăria”, spune Bradley. 

„Ne-a făcut să ne simțim mai în siguranță”, adaugă Alfie. "Coșmarurile nu s-au terminat. Dar ne-a dat un sentiment de securitate pentru că nu trebuia să mergi pe stradă crezând că va veni după colț."

„Locuia literalmente peste drum de noi”, adaugă Bradley. „Aș putea deschide fereastra aceea de acolo”, spune el arătând, „și i-aș vedea casa”.

Reece, atunci în vârstă de 11 ani, spune că era „plăcut să știi că era mort”. „Nu a oprit orice gânduri ulterioare, știi, ne trezeam adesea plângând, spunând: unde este mama?”, a adăugat totuşi tânărul.

Femeia s-a împrietenit cu Pleasted, care trăia singur. Era un personaj de mare profil pe moșie, stând deseori cocoțat pe un scaun în afara chioşcurilor de ziare, vorbind cu localnicii și copiii lor. „Am crezut că este un bătrân drăguț”, spune ea acum. „Am gătit pentru el, am avut grijă de el, i-am ținut mereu companie când aveam timp”.

Pleasted sorta ziarele din magazin și unii copii lucrau pentru el, ocazional. „A întrebat dacă Brad l-ar putea ajuta și a fost atât de entuziasmat”, spune Sands. Sarah spune că Pleasted îl îngrijea pe fiul cel mare și obținea treptat mai mult acces la gemeni astfel. I-a invitat pe cei trei băieți înapoi la el acasă.

Într-o seară, gemenii i-au dezvăluit că, în timp ce se aflau la apartament, Pleasted i-a abuzat sexual. O săptămână mai târziu, Bradley a dezvăluit același lucru. Pleasted a fost arestată și acuzată de infracțiuni împotriva fiilor ei.

În așteptarea procesului, judecătorul a eliberat-o prin cauţiune și a spus că se poate întoarce acasă. Sands a spus că era tulburată și neînțelegătoare. Și-a mutat familia în casa mică a mamei sale.

„Întreaga lume a înghețat”

În noaptea atacului, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere mergând la apartamentul lui Pleasted. Ea spune că a vrut să-i ceară să-şi recunoască acuzaţiile și să-și scutească băieții de încercarea de a merge în instanță.

„Nu știam ce fac acolo”, spune ea. "Mi-am dat seama că am făcut o greșeală uriașă. Nu avea remuşcări sub nicio formă. A spus: Copiii tăi mint. Întreaga lume a înghețat. Aveam cuțitul în mâna stângă și îmi amintesc că a încercat să-l apuce." Ea susține că nu a intenționat să-l omoare pe Pleasted.

Câteva ore mai târziu, s-a predat la o secție de poliție cu cuțitul și hainele pătate de sânge. Judecătorul din proces a spus mai târziu că nu crede că ea „s-a gândit în mod rațional la ce ar putea duce faptul că avea asupra ei un cuțit”, dar a adăugat: „Sunt sigur că posibilitatea folosirii acestuia era în mintea ei”.

Sarah Sands a fost condamnată pentru omor din culpă

Sarah Sands a fost condamnată pentru omor din culpă, mai degrabă decât pentru crimă, pe motiv că își pierduse controlul. Ea a fost condamnată la trei ani și jumătate de închisoare - dar mai târziu pedeapsa a crescut la șapte ani și jumătate, deoarece a fost considerată a fi prea blândă. Judecătorii Curții de Apel au spus că nu a făcut nimic pentru a-l ajuta pe Pleasted şi că nu a sunat serviciile de urgență.

A petrecut aproape patru ani în închisoare. „Mi-am luat legea în propriile mâini”, spune ea acum. „Întotdeauna am fost crescută să îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele.”

În timp ce mama lor singură era după gratii, copiii au locuit cu bunica lor.

"Erau o mulțime într-o singură cameră. Nu exista intimitate", spune Bradley. "Bunica mea vorbea cu mama la telefon în închisoare, întrebând-o dacă pot să mă duc să joc fotbal sau să ies cu colegii mei. Și de multe ori ea spunea nu."

O vedeau pe mama lor o dată pe lună, în vizitele lor regulate la închisoare. „Uneori vrei doar să-i spui mamei tale o problemă”, spune Alfie acum. Prietenii lor știau ce s-a întâmplat. Bradley spune că își amintește că alți oameni întrebau: „Unde este mama ta? Nu o vedem niciodată”.

„Au fost supărați pe mine”, adaugă Sands. „Înainte să intru în închisoare, eram atât de aproape și apoi, dintr-o dată, nu am mai fost acolo. A fost îngrozitor pentru ei”.

Întrebată dacă a simțit remușcări pentru că a pus capăt vieții lui Michael Pleasted, ea spune: „Absolut”.

Schimbări de nume

În timpul procesului de judecată a reieșit că Pleasted îşi schimbase numele din Robin Moult și era un pedofil condamnat. A avut 24 de condamnări anterioare pentru infracțiuni sexuale pe o perioadă de trei decenii. Nimeni din zonă, inclusiv consiliul local care l-a găzduit, nu știa despre trecutul său.

Sarah Sands s-a alăturat acum altora care militează pentru restricții mai stricte asupra infractorilor sexuali care își schimbă numele.

Deputatul laburist Sarah Champion spune că unii infractori sexuali își folosesc noile identități pentru a trece prin controalele DBS. Acestea sunt obligatorii în anumite roluri și dezvăluie condamnări penale.

„Odată ce și-au schimbat numele, ei pot obține un nou permis de conducere și pașaport cu acest nume”, spune Sarah Champion. „Asta le permite să obțină un nou control DBS. Și constatăm că acești oameni merg apoi în școli și în alte locuri unde există copii și oameni vulnerabili și își exploatează pozițiile de încredere în cele mai îngrozitoare moduri”.

Cea mai ușoară soluție ar fi ca poliția să marcheze pașapoartele și permisele de conducere ale infractorilor în momentul pronunțării sentinței, a declarat Champion pentru programul Today de la BBC Radio 4.

Sarah Sands a fost eliberată din închisoare în 2018

Sarah Sands a fost eliberată din închisoare în 2018. Fiii ei spun că de atunci au reușit să-și refacă relația cu ea. „Ea a încercat să ne crească”, spune Reece zâmbind. „A fost frumos, dar te face să realizezi toți acei ani care s-au pierdut.”

„Nu există nimic care să rupă legătura de familie”, adaugă Bradley.

Băieții spun că, în copilărie, au regretat că au dezvăluit abuzul. „Dacă ne-am fi ținut cu toții gura închisă, am fi avut-o pe mama noastră și am fi mers la cumpărături, la cinema, făcând ceea ce ar face un copil normal de 12 ani”, spune Bradley.

Ei spun că acum își dau seama că este important ca victimele să vorbească. „Va fi greu, dar devine mai bine”, spune Reece. „Ar trebui să vii mereu în față”, adaugă Alfie, „e mai bine să vorbești. Dacă nu o faci, pur și simplu se va înrăutăți”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » "Coşmarul nu s-a terminat". O mamă din Anglia l-a ucis pe pedofilul care i-a abuzat cei trei băieţi. Reacţiile copiilor ei după 8 ani