Antena Meniu Search
x

Descoperire macabră făcută după doi ani. Craniul lui Robert a fost găsit în curtea unui vecin din California. Bărbatul s-a omorât cu o ghilotină improvizată

O descoperire macabră, al cărui final avea să fie conturat zilele acestea, a pus pe jar autorităţile din California, la începutul acestui an. O femeie a găsit în grădina fratelui ei un craniu. În urma anchetei, poliţiştii au descoperit că acesta aparţinea unui bărbat care fusese văzut pentru ultima dată în 2019. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 09.12.2021, 21:12

Un om al străzii a stat în casă cu rămăşiţele lui Robert
Un om al străzii a stat în casă cu rămăşiţele lui Robert - Shutterstock

Poliţiştii au transmis că victima, Robert Enger, ar fi construit instrumentul de tip ghilotină în casa lui din Santa Rosa încă de la începutul anului 2019. Vecinii bărbatului au povestit pentru presa străină că Enger era o fire prietenoasă şi un "meşter de necrezut", dar care avusese în trecut probleme psihice pe care părea însă că le depăşise. El a fost văzut pentru ultima dată în 2019, iar de atunci nimeni nu a mai ştiu nimic de el, relatează The Guardian.

Natura morţii lui a devenit clară abia când o femeie a găsit în apropierea casei fratelui ei un craniu şi a raportat poliţia, la începutul acestui an.

În cele din urmă, anchetatorii au stabilit că respectivul craniu, care avea urme de zgârieturi îi aparţinea lui Robert. Bărbatul de 62 de ani era dat dispărut de doi ani, ultima dată fiind văzut în luna iulie 2019, când a fost tratat la un spital din oraş pentru o rană la cap pe care poliţia o suspectează ca rezultat al unei încercări eşuate de a-şi lua viaţa folosindu-se de un instrument realizat în casă. Poliţiştii cred că rămăşiţele sale au rămas nedescoperite, iar casa lui ar fi rămas goală până când un om al străzii a început să îşi facă acolo un adăpost.

A stat în casă cu rămăşiţele bărbatului

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii spun că acesta a locuit în casă cu rămăşiţele lui Robert timp de câteva luni de zile şi i-a invitat acolo pe mai mulţi oameni la petreceri unde ar fi consumat substanţe interzise. Oamenii legii au fost chemaţi la acea adresă de mai multe ori şi spun că de fiecare dată casa era murdară, plină de moloz, gunoi, alimente şi grămezi de lucruri. Niciodată însă nu au intuit că sub aceste maldăre de gunoaie se aflau rămăşiţele bărbatului care se omorâse

La începutul acestui an, după deschiderea anchetei, un bărbat care participase la una dintre petrecerile din casa respectivă a spus poliţiştilor că a văzut la un momentdat ceea ce crede că era rămăşiţle descompuse al unui om. El a mărturisi că într-una din zile, omul străzii care se adăpostise acolo a încercat să scoată din casă craniul, răzuindu-l mai întâi cu un cuţit. Ulterior, poliţiştii au  stat de vorbă şi cu omul străzii care le-a povestit că a descoperit cadavrul lui Robert sub dispozitivul pe care acesta îl realizase pentru a-şi lua viaţa.

„Robert Enger s-a plasat sub acel instrument, l-a manipulat, a fost ucis, iar apoi cadavrul său a fost mutat  mai târziu de cel care se adăpostise acolo, alături de alţi oameni", a declarat Anthony Turner, detectiv de crime violente la poliția din Santa Rosa, presei democrate.

Ross a fost acuzat de intrarea neautorizată în locuință și manipularea ilegală a rămășițelor umane și a recunoscut că deţine părţi din cadavrul lui Robert dar de atunci a susţinut că a recunoscut acest lucru fiindcă s-a aflat sub "constrângere".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Descoperire macabră făcută după doi ani. Craniul lui Robert a fost găsit în curtea unui vecin din California. Bărbatul s-a omorât cu o ghilotină improvizată