Antena Meniu Search
x

Diana Cristea și iubitul ei au ucis un irlandez cu ajutorul celui mai periculos drog. Cei doi riscă închisoare pe viaţă

O româncă și iubitul ei au îngrozit Marea Britanie. Cei doi au fost găsiți vinovați de uciderea unui bărbat irlandez cu ajutorul celui mai periculos drog, cunoscut și ca "respirația diavolului". Autoritățile spun că este prima crimă cu acest mod de operare înregistrată în Marea Britanie.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 24.10.2020, 20:43

Vezi și
  • Cei doi au ucis un bărbat cu un drog periculos
  • Autoritățile spun că este prima crimă cu acest mod de operare înregistrată în Marea Britanie

Cu o cruzime extremă, Diana Cristea, în vârstă de 18 ani, și Joel Osei, de 25 de ani, au otrăvit mai multe persoane cu scopul de a le jefui. 

Irlandezul Adrian Murphy, multiplu campion la dans, a fost găsit mort pe 4 iunie anul trecut, în apartamentul său din Londra. Avea în sânge un nivel uriaş de scopolamină, un drog folosit frecvent de hoții și violatorii din America de Sud. 

Crispin Aylett, Metropolitan Police: Osei și Cristea au fost descriși de procurori drept o pereche de pungași plini de cruzime. După părerea mea, este o descriere corectă. Cu un plan calculat pentru a face ușor bani, au avut ca ținte bărbați creduli, racolați prin intermediul unor site-uri de dating, pentru a-i droga în propriile case și a fura tot ce doreau.

Cei doi își selectau astfel victimele pentru că exista o mai mică probabilitate ca aceștia să raporteze furtul, având în vedere natura homosexuală a întâlnirilor. 

Aveau roluri bine stabilite. Osei atrăgea bărbații la întâlniri și îi droga după ce ajungeau în apartamentele acestora. 

Diana Cristea se ocupa de sustragerea și de vinderea bunurilor.

Lui Murphy i-au furat și cardul de credit, cu care au încercat să cumpere diamante de peste 60 de mii de lire sterline de la o bijuterie din New York. Așa au și fost prinși. Polițiștii s-au folosit și de imaginile de pe camerele de supraveghere din clădirea în care locuia Murphy.

Crispin Aylett, Metropolitan Police: Din ce știm, Osei folosea în mod nediscriminatoriu scopolamină, un drog despre care știau că este periculos, care a condus la moartea tragică a lui Adrian. 

La mai mult de un an de la moartea lui Adrian Murphy, cei doi criminali au primit sentinţa. Au fost găsiți vinovați și de otrăvirea primului bărbat, dar și de furt și de fraudă.

Crispin Aylett, Metropolitan Police: Deși acest drog este folosit destul de frecvent în alte părți ale lumii, condamnarea de astăzi pare a fi prima care îl asociază într-un caz de omucidere în Marea Britanie.

Cei doi își vor afla pedeapsa în decembrie. Ei riscă închisoarea pe viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Diana Cristea și iubitul ei au ucis un irlandez cu ajutorul celui mai periculos drog. Cei doi riscă închisoare pe viaţă