Antena Meniu Search
x

Doi îndrăgostiţi, forţaţi de părinţi să se despartă din cauza culorii pielii, reuniţi după 39 de ani: „Nu am iubit niciodată pe nimeni așa"

Un cuplu forţat să se despartă în adolescenţă din cauza familiilor care nu i-au lăsat să fie împreună din cauza considerenţelor rasiste, având o culoare a pielii diferită unul faţă de celălalt, s-au căsătorit 40 de ani mai târziu, după ce s-au reîntâlnit prin Facebook.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.10.2021, 22:41

Doi îndrăgostiţi, forţaţi de părinţi să se despartă din cauza culorii pielii, reuniţi după 39 de ani - Facebook / Luiza Válio

Penny Umbers, în vârstă de 60 de ani a povestit despre cum a renunţat la viaţa în Marea Britanie, unde lucra ca asistent executiv, pentru a locui cu Mark Bethel, în vârstă de 61 de ani, în Bahamas.

Elevă a unei şcoli private, la vârsta de 16 ani, s-a îndrăgostit de Bethel în anii ‘70, când el plecase din Nassau, Bahamas, pentru a se înscrie la Trent College, o şcoală publică lângă Nottingham. Cei doi au continuat să studieze la universități separate din Londra, unde, fără ca domnișoara Umbers să știe, tatăl ei i-a făcut o vizită lui Bethel.

Pretinzând că are cunoştinţe printre persoanele cu poziţii înalte şi ameninţându-l că îi va revoca bursa pentru educaţie, tatăl i-a ordonat lui Mark, student la acea vreme în management şi turism, să pună capăt relaţiei amoroase cu Penny. A primit ameninţări similare şi din partea propiilor săi părinţi, care nu voiau ca el să curteze o fată albă.

Înconjurat de presiuni din partea ambelor familii, cu părinţii săi care şi-au retras sprijinul financiar, acesta a fost nevoit să ia, aşa cum spune chiar el, „cea mai grea decizie din întreaga viaţă”.

Pe acelaşi subiect

„Nu aveam prea multă putere. Eram la 3.000 de mile de casă, într-o țară străină. Eram total dependent de bursa mea”, a adăugat el. „A trebuit să iau cea mai grea decizie din viața mea și a trebuit să o iau izolat. A fost sfâșietor.”

Tânăra a aflat că toată pvoestea ei de dragoste s-a încheiat fără avertisment sau explicație şi nu a ştiut niciodată adevăratul motiv. Devastată de despărțire, Penny a renunţat la facultate, căsătorindu-se ulterior cu altcineva și divorțând mai apoi de două ori. Între timp, Bethel și-a terminat facultatea și a continuat să activeze ca manager în hoteluri din întreaga lume. Deși a avut și o căsătorie eșuată, niciunul nu a uitat niciodată de prima lor dragoste.

S-au reîntâlnit datorită unei fotografii postate pe Facebook

În următoarele decenii, el a continuat să o caute, dar nu a putut să o găsească, deoarece Penny îşi schimbase numele odată ce s-a căsătorit.

Dar, la sfârșitul anului 2019, a găsit pe Facebook o fotografie care l-a făcut să creadă că este e, aşa că i-a trimis direct un mesaj, întrebând: „Penny, tu eşti?”

„Și atunci asta a fost!” a spus el.

Cei doi au fost ţinuţi separaţi încă 18 luni din cauza restricţiilor de călătorie cauzate de coronavirus, dar în iunie, Penny a zburat pe insula New Providence din Bahamas pentru a-și vedea iubirea din copilărie.

„A fost acel sentiment de reunire”, a spus ea. „De parcă nu ne-am schimbat nici măcar un pic”. Când s-a întors la începutul acestei luni, Mark a cerut-o în căsătorie imediat ce a coborât din avion.

Cei doi au scris o carte despre povestea lor, numită „Thirty-Nine Years In The Wilderness” (39 de ani în sălbăticie), pentru a crește gradul de conștientizare asupra rasismului.

„Mă simt ca o persoană cu totul nouă”, a spus Penny. „Nu am iubit niciodată pe nimeni așa cum îl iubesc pe Mark.”

„Am avut 39 de ani pierduți, dar așteptăm cu nerăbdare un viitor cu adevărat grozav împreună”, a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Doi îndrăgostiţi, forţaţi de părinţi să se despartă din cauza culorii pielii, reuniţi după 39 de ani: „Nu am iubit niciodată pe nimeni așa"