Antena Meniu Search
x

Două tinere, ucise de acelaşi iubit la zece ani diferenţă, îngropate una lânga alta, într-o pădure din SUA. Bărbatul s-a răzbunat că au vrut să-l părăsească

Două tinere şi-au găsit sfârşitul în mâinile aceluiaşi bărbat pe care l-au iubit. Trupurile lor au fost descoperite aproape unul lângă altul într-o pădure, după ce au avut parte de o moarte brutală.

de Monica Palade

la 22.09.2021, 18:01

Kara Kopetsky, 17 ani, a dispărut în luna mai 2007, în timp ce Jessica Runions, 21 de ani, a intrat în pământ la scurt timp după ce a plecat de la o petrecere din Missouri, aproape 10 ani mai târziu, în 2016.

Ambele au ieşit cu Kylr Yust, care a primit recent sentinţa maximă în Kansas City. Bărbatul a fost găsit vinovat de omucidere voluntară în cazul morţii Karei Kopetsky şi de crimă de gradul doi în cazul Jessicăi Runions, pentru care a primit 15 ani de închisoare, respectiv închisoare pe viaţă. Kylr Yust a fost găsit vinovat în luna aprilie şi condamnat în luna iunie a acestui an.

Ucisă de bărbatul pe care voia să îl părăsească

Tânăra Kara Kopetsky, din Belton, Missouri, s-a întâlnit cu Yust, 18 ani la vremea respectivă, timp de 9 luni, înainte de a se despărţi în luna aprilie 2007. După despărțire, ea a mers la poliţie şi a declarat că după ce a plecat de la slujba cu jumătate de normă într-un restaurant fast-food, Yust a forțat-o să intre în mașina lui, după ce a refuzat să mai iasă cu el. Adolescenta de 17 ani a povestit că bărbatul a condus-o prin zonă, înainte de a lăsa-o să plece. „Nu ştiu ce va face în continuare, deoarece abuzul s-a agravat de-a lungul timpului”, spunea fata în declaraţie. Yust a primit un ordin de restricţie pe 1 mai.

Pe acelaşi subiect

Trei zile mai târziu, Kopetsky a fost văzută pe camerele de securitate plecând de la liceul Belton. imediat după ora 9:00. Nu s-a prezentat la muncă în seara aceea și nu s-a întors acasă.Mama ei a dat-o dispărută și a fost lansată o căutare frenetică. Întrebat despre fată, Yust a spus că a vorbit cu Kara la telefon, dar a susținut că nu știe unde se află. Înregistrările telefonice arată că ea și Yust s-au sunat chiar înainte ca ea să plece de la școală în acea dimineață.

Un prieten al cuplului le-a spus polițiștilor că Yust a recunoscut că a văzut-o personal pe Kara, dar le-a spus să nu spună nimic pentru că a încălcat ordinul de protecție.

În spatele gratiilor

Yust a negat orice implicare în ceea ce privește dispariția lui Kopetsky, dar poliţiştii şi familia au rămas cu multe îndoieli în ceea ce îl priveşte. Deși unele bunuri ale lui Kopetsky au fost găsite în dulapul de la şcoală, urmele fetei s-au pierdut. A fost nevoie să mai treacă câţiva ani până când autorităţile au aflat ce se întâmplase. În anii care au urmat, familia tinerei a rămas cu convingerea că Yust era responsabil, un sentiment alimentat de comportamentul ulterior al lui Yust. De-a lungul anilor, prietenele lui le-au spus polițiștilor că este gelos, schimbător și violent. El a fost pus sub supraveghere, după ce şi-a amenințat și chiar şi-a sugrumat o fostă iubită. Yust a fost acuzat de asemenea şi pentru cruzime asupra animalelor şi mai multe ordine de protecţie au fost scoase împotriva lui.

În 2013, a fost arestat pentru trafic de droguri şi trimis pentru patru ani în spatele gratiilor. La doar şase zile după ce a fost eliberat, în septembrie 2016, a cunoscut-o pe patisera Jessica Runions, 21 de ani, la o petrecere în Grandview.

A fost văzută plecând de acolo cu un bărbat, după care a dispărut. Familia sa a raportat-o dispărută și câteva ore mai târziu, maşina sa un Chevy Equinox negru a fost descoperit ars într-o zonă împădurită îndepărtată. Anchetatorii au stabilit ulterior că Runions a părăsit petrecerea cu Yust, pe atunci în vârstă de 27 de ani.

Crimă la indigo

Martorii au susținut că bărbatul a băut mult și a acționat „posesiv” față de Runions, dar și că a fost agresiv cu alții la petrecere. Jessep Carter, fratele vitreg al lui Yust, s-a prezentat la poliţie şi a declarat că acesta îi ceruse să dea foc vehiculului ei. Yust avea arsuri pe corp și a fost ținut în custodie fără să fie eliberat pe cauțiune în timp ce aștepta procesul, deși nu existau dovezi că Runions ar fi fost afectată. Apoi, căutătorii de ciuperci, care plecaseră într-o zonă rurală din Cass County, Missouri, au descoperit un craniu uman la șapte luni după dispariția lui Runions. Polițiștii au căutat în zonă și au găsit un al doilea set de rămășițe la doar câțiva metri, care erau mult mai vechi decât primul. Rămășițele au fost identificate în cele din urmă ca aparținând celor două tinere. Yust a fost apoi acuzat, în octombrie 2017, acuzat de două crime de gradul I. În faţa juriului, acesta a pledat nevinovat. Procurorii au susținut că cel mai probabil, Yust le-a ucis pe ambele femei cu mâinile goale, înainte de a le abandona trupurile în acelaşi loc, pentru că l-au respins. „Când Kara a încercat să pună capăt relației sale cu Yust din cauza abuzului, acesta a spus:„ Dacă nu o pot avea, nimeni nu o poate”, potrivit procurorilor. „Ai ucis-o pe Jessica cu deliberare, la fel ca și pe Kara - pentru că nimeni altcineva să nu o mai poată avea”.

Însă apărarea a spus că nu există dovezi fizice care să-l lege de cele două crime. „Nu le-am făcut nimic niciuneia dintre ele”, a susţinut el. Martorii s-au aliniat pentru a-l discredita. O fostă iubită, care s-a întâlnit cu Yust când avea 17 ani, a spus că relația lor este violentă. În iulie 2011, Yust era beat și îi pusese mâinile în jurul gâtului, când încercase să-și facă bagajele și să plece, a spus ea. În timp ce o sugruma, ar fi spus: „Am ucis alte iubite din gelozie. Te voi ucide, înainte să mai scoţi vreun ţipăt”. O altă iubită, care a fost bruscată de el, spuse că Yust ar fi spus că Kopetsky a refuzat să intre în mașina lui în ziua în care a dispărut, așa că o apucase de păr și o forțase să urce, În timp ce un altul a susținut că l-a auzit pe Yust spunând că a ucis-o pe Kopetsky pentru că „nu-l iubea” și el „nu voia ca nimeni altcineva să o aibă”.

În luna aprilie a acestui an, juriul l-a găsit pe Yust nevinovat de crimă de gradul I, dar vinovat de omucidere pentru moartea Karei şi crimă de gradul II pentru moartea Jessicăi. Mama lui Kopetsky, Rhonda Beckford, și-a exprimat dezamăgirea că ucigașul fiicei sale nu a fost găsit vinovat de crimă de gradul întâi. „Nu prea simt că s-a făcut dreptate în ceea ce o privește pe Kara”, a spus ea, adăugând: „Îmi pare rău, Kara. Am încercat." Yust continuă să se declare nevinovat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Două tinere, ucise de acelaşi iubit la zece ani diferenţă, îngropate una lânga alta, într-o pădure din SUA. Bărbatul s-a răzbunat că au vrut să-l părăsească