Antena Meniu Search
x

„Durerea mă sufocă, simt că nu pot respira fără fetiţa mea”. Trauma unei mame, după ce fiica sa a murit subit în somn

O tânără de 31 de ani, sportivă și sănătoasă, a murit pur şi simplu în somn. Familia şi prietenii sunt devastaţi şi nu pot înţelege cum a putut avea loc o asemenea tragedie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.05.2022, 16:55

Catherine Keane
Trauma unei mame, după ce fiica sa a murit subit în somn - Mirror

Catherine Keane, în vârstă de 31 de ani, din Rathmines, Dublin, a fost găsită fără viaţă de colegele de casă. Urcaseră să o verifice îngrijorate după ce au văzut că nu coboară la micul dejun. Cauza decesului ei a fost pus pe seama sindromului morții subite a adultului (SADS).

Tânăra, găsită fără viaţă de prietenele ei

Tânăra şi prietenele ei lucrau de acasă în perioada pandemiei, anul trecut, aşa că programul lor nu mai era la fel de rigid şi nu aveau vreo regulă de trezire la o anumită oră dimineaţa. Cu toate acestea, după câteva ore, colegele ei au început să se îngrijoreze şi i-au trimis un mesaj, iar când au văzut că Catherine nu le răspunde, au hotărât să meargă să verifice ce se întâmplă, relatează Irish Mirror. Momentul în care au descoperit că aceasta zăcea fără viaţă în pat le-a lăsat complet traumatizante, ţipând de durere şi cerând ajutor. Au chemat salvarea, însă paramedicii nu au mai putut decât să constate decesul. Ulterior s-a stabilit că a murit din cauza sindromului morții subite a adultului (SADS).

SADS este o afecţiune din cauza căreia inima unei persoane poate înceta să bată brusc şi neaşteptat, însă cauza exactă a stopului cardiac nu poate fi descoperită.

Pe acelaşi subiect

Mama tinerei, împietrită de durere

Mama îndurerată a lui Catherine, Margherita Cummins, a spus că una dintre prietenele fiicei sale a auzit un zgomot venind din camera ei la primele ore ale zilei de 1 iunie 2021 și crede că atunci a murit. Femeia îi îndeamnă acum pe părinţi să meargă ocazional la medic alături de copii pentru a li se efectua un screening cu scopul de a descoperi la timp dacă există antecedente familiale de boli cardiace.

Locuia cu două prietene în Rathmines, Dublin și toate lucrau de acasă, așa că nimeni nu a fost cu adevărat atent când ea nu a coborât la micul dejun. I-au trimis un mesaj la 11.20 și, când ea nu a răspuns, i-au verificat camera și au descoperit că trecuse în nefiinţă. Prietena ei a auzit un zgomot în camera ei la 3.56 dimineața și crede că atunci ar fi murit. Catherine și cu mine eram atât de apropiate pentru că am trăit singure până să-l cunosc pe soţul meu Fergal şi să-i am pe Sean şi Naoise. Era o persoană minunată. Lucra pentru o companie de publicitate și se descurca foarte bine. Mergea la sală şi făcea 10.000 de pași în fiecare zi. Obișnuia să mă sune în timp ce ieșea la o plimbare și vorbea în tot timpul acela. Era atât de grozavă și iute la minte și era foarte bună în a apropia oamenii. În fiecare zi mă trezesc și mă gândesc: «Oh Doamne, trebuie să retrăiesc asta din nou». Este o luptă. Încerc să mă uit la ceva pozitiv pentru a mă ajuta să trec peste, dar există atât de multe memento-uri peste tot. Mă liniștesc că a dormit și nu a avut parte de nicio durere și sunt recunoscător pentru asta. Întotdeauna mi-am făcut griji pentru copiii care conduceau o mașină, dar nu m-am gândit niciodată că ea ar putea păţi ceva. Nu am crezut că voi pierde vreodată un copil în viața mea. Durerea mă sufocă, simt că nu pot respira fără fetiţa mea”, mărturiseşte mama. 

În memoria tinerei, Margherita și familia ei vor porni într-un traseu de 5 kilometri lângă casa lor din Ratoath, Co Meath, pe 2 iulie, cu scopul de a strânge bani şi pentru a creşte gradul de conştientizare privind riscul cardiac la tineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » „Durerea mă sufocă, simt că nu pot respira fără fetiţa mea”. Trauma unei mame, după ce fiica sa a murit subit în somn