Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Era îngerul nostru”. O studentă de 22 de ani, cea de-a noua victimă a masacrului de la concertul lui Travis Scott

Bharti Shahani, studentă la Universitatea Texas, specializarea Agricultură şi Mecanică, a devenit a noua victimă a masacrului de la festivalul Astroworld din Statele Unite. Cel puţin opt persoane au murit şi mai multe au fost rănite după ce oamenii s-au călcat în picioare la propriu, vineri seară, în timpul concertului lui Travis Scott din Houston.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.11.2021, 22:38

  • „Era îngerul nostru”. O studentă de 22 de ani, cea de-a noua victimă a masacrului de la concertul Astroworld al lui Travis Scott

Spectacolul lui Travis Scott de săptămâna trecută din Houston era primul concert la care participase până acum Bharti Shahani, în vârstă de 22 de ani, studentă la Agricultură şi Mecanică la Universitatea Texas. În mod tragic a devenit şi ultimul.

Familia tinerei: „Nu a fost un concert pentru că copilul meu nu s-a întors acasă”

Shahani a devenit cea de-a noua persoană care a murit în urma rănilor suferite la spectacolul din 5 noiembrie. Şi-a dat ultima suflare la spital, după ce a fost conectată timp de o săptămână la un ventilator, a declarat familia ei într-o conferinţă de presă. Toate cele 9 victime care şi-au pierdut viaţa au între 14 şi 27 de ani.

„Nu a fost un concert pentru că copilul meu nu s-a întors acasă”, a declarat mama, Karishma Shahani, îngenunchiată de durere.

Pe acelaşi subiect

„Era îngerul nostru”, a adăugat tatăl ei, Bhagu Shahan. „Vrem să ne asigurăm căse va face dreptate, nu vreau ca fiica altcuiva să treacă prin aşa ceva”

Avocatul lui Travis Scott a spus că rapperul nu a putut vedea amploarea a ceea ce se petrecea în faţa scenei, dat fiind faptul că se afla în timpul repertoriului său şi nu a sesizat ambuscada care a devenit mortală. În primele sale comentarii de la tragicul eveniment, avocatul Ed McPherson a spus că anumiți factori au făcut dificil pentru Scott, în vârstă de 30 de ani, să știe că ceva periculos se întâmplă în mulțime.

„Erau obiecte pirotehnice peste tot, erau lumini, mult zgomot”, i-a spus McPherson lui Morgan Chesky astăzi. „Era multă lumină, era miezul nopţii. Ai cîşti în urechi, muzică şi îţi auzi vocea în cap. Nu poţi vedea lucrurile care se întâmplă acolo”

Rapperul Travis Scott cânta la ora 21:15, la NRG Park, când mulţimea a început să se împingă către scenă. Unii au fost călcaţi în picioare, la propriu, în busculada creată. "Este un artist despre care ştim că are urmăritori în special printre tineri, tineri cu un viitor strălucit", a declarat Lina Hidalgo, judecător în comitatul Harris, care a adăugat că vârsta victimelor "îţi sfâşie inima".

„Mulţi oameni ies din mulţime plângându-se de dificultăţi de respiraţie, de răni de strivire”, a spus un martor, potrivit unui mesaj audio făcut public de poliţie, primit la 21:21 în acea seară.

Cincisprezece minute mai târziu, poliția a declarat evenimentul cu victime în masă.

„Sunt o mulțime de oameni călcați în picioare și sunt leșinaţi pe scena din față”, a spus o altă persoană într-o altă înregistrare radio a echipajului de poliţie.

Spectacolul nu s-a oprit încă 40 de minute. Poliția din Houston și oficialii Departamentului de Pompieri au spus că Scott avea puterea de a opri spectacolul, dar avocatul său a declarat, în apărarea sa, că nu a fost informat despre ceea ce se întâmplă. Totuşi, videoclipul de la concert a arătat că a întrerupt spectacolul de mai multe ori pentru a cere ajutor fanilor aflați în dificultate.

„Nimeni nu le-a spus să oprească spectacolul până în cele din urmă chiar înainte ca spectacolul să se încheie”, a spus McPherson.

Travis Scott a anunțat luni că va plăti costurile de înmormântare a celor care au murit la spectacol și va ajuta prin a oferi asistenţă specializată pentru cei afectaţi de tragedie. "Poliţia din Houston are sprijinul meu total de-a lungul anchetei". "Sunt devastat ... Nu mi-aş fi imaginat niciodată că se poate întâmpla aşa ceva. Încercăm acum să identificăm familiile victimelor, pentru a le ajuta în această perioadă dificilă", a declarat artistul.

„Este deosebit de devastat pentru că asta s-a întâmplat în orașul lui natal”, a spus McPherson. „El are multe legături cu Houston, multă dragoste pentru Houston. Și chiar îl doare ce se întâmplă.”

Scott și Kylie Jenner, iubita lui care a participat de asemenea la spectacol, au spus că nu au aflat despre decese decât după ce evenimentul s-a încheiat.

Nouă persoane au murit la concertul lui Travis Scott

Șeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a confirmat cifrele privind numărul victimelor la o conferință de presă organizată sâmbătă dimineață. "Mulţimea a început să se mişte în faţa scenei. Asta a creat un început de panică iar mai multe persoane au fost rănite", a declarat şeful pompierilor din Houston, Samuel Pena. „Sunt cel puţin opt decese confirmate în această seară şi mai mulţi răniţi”, a indicat el la acel moment, precizând că 17 persoane au fost transportate la spital, între care 11 victime cu stop cardiac.

Firma de avocatură Thomas J Henry Law a confirmat duminică faptul că a depus „unul dintre primele procese în tragedia petrecută la festivalul Astroworld”. Reclamantul este Kristian Paredes, în vârstă de 23 de ani, care a fost grav rănit la concertul din 5 noiembrie. Un alt proces a fost intentat la Tribunalul de stat din Houston pe numele unui bărbat rănit în incidentele de la Astroworld. Avocații lui Manuel Souza l-au dat în judecată pe rapperul Travis Scott, organizatorii concertelor Live Nation și alții, pretinzând că aceștia sunt responsabili.

De asemenea, de reclamații este vizat și rapperul canadian Drake, care a apărut pe scenă și a contribuit la provocarea mulțimii.

„Pe măsură ce Drake a urcat pe scenă alături de Travis Scott, el a ajutat să incite mulțimea, deși știa despre comportamentul anterior al lui Travis Scott”, se spune în plângere. El a continuat să cânte chiar dacă „mulțimea a scăpat de sub control”, mai spune el.

Aproximativ 50.000 de oameni se aflau în public, la festivalul Astroworld din Houston.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » „Era îngerul nostru”. O studentă de 22 de ani, cea de-a noua victimă a masacrului de la concertul lui Travis Scott