Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto "Este pur și simplu un strigăt de compasiune, pentru un sfârșit demn". O tânără de 27 de ani din Brazilia, care suferă de dureri cronice, vrea să fie eutanasiată

Moartea nu e doar o alegere, ci o necesitate. Asta încearcă să spună o tânără de 27 de ani, care suferă de dureri cronice ce nu pot fi vindecate. Carolina Arruda din Brazilia a mărturisit că vrea să pună capăt suferinţei cu ajutorul eutanasierii.

de Monica Palade

la 05.07.2024 , 14:42

Femeia spune că intenţionează să meargă în Elveţia pentru că în ţara ei de origine practica este interzisă. Carolina a fost diagnosticată cu nevralgie trigemenală bilaterală pe când avea doar 16 ani, iar de atunci trăieşte cu dureri chinuitoare. Această afecțiune afectează patru din 100.000 de oameni din lume și provoacă dureri extreme la pacienți.

Vrea să moară ca să scape de chin

Nevralgia trigemenului bilateral afectează nervul trigemen care transportă semnale între creier și față. Acțiunile simple de zi cu zi, cum ar fi spălatul pe dinți, mestecatul, băutul și strănutul pot provoca dureri dureroase pentru pacienți.

Articolul continuă după reclamă

„Imaginați-vă o durere care nu te lasă să vorbești, să zâmbești, să mănânci. Sunt cele mai simple lucruri pe care această durere le limitează și mă face incapabilă într-un mod pe care nu le pot descrie. Există momente în care tot ce pot face este să mă întind și să mă ghemuiesc într-un colț și să aștept ca această durere să dispară, dar nu dispare niciodată cu adevărat. Trăiesc cu această durere 24 de ore pe zi”, a explicat tânăra pentru CNN.

Carolina a explorat o mulțime de alte opțiuni înainte de a lua decizia ei sfâșietoare. „Am încercat mai multe tratamente, de la medicamente convenționale la cele experimentale. Am investit timp, bani și o cantitate imensă de energie în căutarea a ceva care ar putea să-mi aline durerea. În fiecare zi, am încercat să caut un sens, să găsesc o speranță, dar durerea a fost mereu acolo, fără oprire. Nu este o lipsă de iubire față de viață sau față de oamenii din jurul meu, este pur și simplu un strigăt de compasiune, pentru un sfârșit demn, înţelegeţi?”

În cele din urmă, ea a luat decizia de a merge în Elveția, unde eutanasia este legală. „Decizia de a face eutanasie a fost cea mai grea decizie și, în același timp, cea mai clară pentru mine. Chiar și cu sprijinul familiei mele și cu toate posibilitățile pentru o viață fericită, durerea constantă mi-a transformat viața într-un adevărat chin”, a mai spus Carolina.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Mapamond » "Este pur și simplu un strigăt de compasiune, pentru un sfârșit demn". O tânără de 27 de ani din Brazilia, care suferă de dureri cronice, vrea să fie eutanasiată