Antena Meniu Search
x

"Este un copil uimitor". O fetiță de 6 ani care a început să vorbească în chineză "din senin", cea mai nouă membră a Mensa, "clubul geniilor"

O fetiță de șase ani din New Jersey a devenit cel mai recent membru al Mensa, cea mai veche și mai prestigioasă societate dedicată persoanelor cu o inteligență ridicată. Declan Lopez, cu un IQ de 138, știe elementele din tabelul periodic și aspiră să devină cântăreț sau designer de modă. Familia i-a observat inteligența ieșită din comun în timpul unei călătorii, când Declan, pe atunci în vârstă de 18 luni, a început să numere și să vorbească în mandarină, transmite Daily Mail.

de Redactia Observator

la 09.12.2023, 18:07

"Sunt interesat de arte, știință, matematică și geografie", a declarat micuța Declan într-un interviu.

Părinții ei, Meachel și Delano Lopez din Rockaway, New Jersey, o învață matematică și cititul la nivelul clasei a patra și a cincea după școală, pentru a suplini nevoile de învățare ale fetei.

""Îmi amintesc că stătea în poala mea și a început să numere din senin în chineză. Eu mă întrebam: "Dar cum?!". Credeam că bolboroseă", a povestit mama fetiței. "Nu știam ce spune, dar apoi, ne-am dat seama că era din desenele animate, din videoclipurile de învățare pe care i le puneam pe YouTube. Ea a învățat singură asta", a adăugat femeia.

"Este un copil uimitor care te poate învăța totul despre orice subiect care i-a stârnit interesul în acel moment. Este foarte interesată să se asigure că știe totul despre greutatea atomică a elementelor și că știe toate numerele, simbolurile și clasificările", a adăugat tatăl micuței.

Mensa, clubul geniilor, este un grup internațional de persoane extrem de inteligente, fondat în 1947, care acceptă numai membri care au un coeficient de inteligență extrem de ridicat.

Declan a făcut un test de inteligență în februarie și a obținut un scor de 138 ceea ce i-a permis să fie înscrisă în societatea Mensa.  Acum ea face parte dintr-un grup extrem de select, în SUA fiind doar alte 100 de copii de vârsta ei care fac parte din această organizație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Este un copil uimitor". O fetiță de 6 ani care a început să vorbească în chineză "din senin", cea mai nouă membră a Mensa, "clubul geniilor"