Antena Meniu Search
x

Foto O zi din viaţa unui copil genial, cu IQ-ul 139. La 4 ani, este deja membru Mensa şi are planuri mari de viitor

Teddy Hobbs are 4 ani. Şi, cu toate că pare un copil ca oricare altul, mintea lui ascuţită l-a făcut deja celebru în Marea Britanie. Cu un IQ de 139, a devenit cel mai tânăr membru Mensa din ţară. Potrivit The Sun, băieţelul a învăţat singur să citească pe când avea 2 ani şi poate număra până la 100 în nu mai puţin de şase limbi străine.

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 16:07

Organizaţia Mensa, celebrul grup fondat în 1947 care reuneşte persoanele cu cel mai ridicat IQ, l-a primit în rândurile sale pe Teddy Hobbs când acesta avea doar 3 ani şi 9 luni. Copilul a obţinut un punctaj uriaş, 139 din maximul de 160, la testul Stanford Binet. Rezultatul i-a uimit pe părinţii săi, care spun că nu aveau idee cât de inteligent era fiul lor. 

Un copil genial: viaţa cu un IQ uriaş

Micul geniu s-a născut în urma unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV). Părinţii lui Teddy, Beth şi Will Hobbs sunt originari din Portishead, Somerset. "Am făcut un test IQ, unde practic i-am spus că va sta cu o doamnă să rezolve mai multe jocuri tip puzzle pentru o oră. I s-a părut minunat", a mărturisit mama băiatului, în vârstă de 31 de ani. "După ce a terminat testul, ne-au spus că e eligibil pentru a fi acceptat în Mensa. Am zis: Poftim? Ştiam că poate face lucruri de care alţi copii de vârsta lui nu erau capabili, dar nu realizasem că e atât de inteligent", a adaugat Beth Hobbs.

Cum se relaxează unul dintre cei mai inteligenţi copii din lume? Cu jocuri de cuvinte încrucişate. Mama lui Teddy crede că IQ-ul deosebit al fiului său este atât o binecuvântare, cât şi un blestem. Micuţul manifestă doar "puţin interes" faţă de lucrurile pe care le preferă în general copiii de vârsta lui, precum jocurile sau programele TV. "Nu poţi să-l păcăleşti cu nimic, ascultă şi înţelege tot. Îşi aminteşte conversaţii purtate cu el de la Crăciunul trecut", povestesc părinţii lui Teddy.

Pe acelaşi subiect

Ce planuri de viitor are băiatul

Familia micului geniu a precizat că încearcă să-i conserve modestia băiatului, pentru a nu dezvolta un complex de superioritate. Momentan, nu pare complet conştient de abilităţile sale deosebite. "Prietenii lui abia încep să silabisească pe litere, iar el poate citi deja Harry Potter. Desigur, alegem pentru el cărţi portivite care transmit un anumit tip de emoţie, dar în acest punct poate citi cu siguranţă orice îi pui în faţă", adaugă părinţii acestuia. "Abilităţile lui de comunicare şi socializare sunt prioritatea noastră. Trebuie să fie un bun cetăţean", mai cred ei.

Teddy Hobbs are deja o idee despre ce ar putea face în viitor. Spune că şi-ar dori să devină medic şi deja se joacă alături de prietenii săi de-a doctorul şi pacientul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » O zi din viaţa unui copil genial, cu IQ-ul 139. La 4 ani, este deja membru Mensa şi are planuri mari de viitor