Antena Meniu Search
x

Examen de admitere cu scandal: eleve obligate să-şi dea jos sutienul, pentru a intra în sală. Cinci persoane au fost arestate în India

Cinci persoane au fost arestate, după apariţia unor acuzaţii scandaloase: ar fi obligat mai multe eleve să-şi scoată sutienul înainte să susţină un examen. Altfel, minorelor nu le-ar fi fost permis accesul în sală. Revoltat, tatăl uneia dintre fete a sesizat autorităţile din India, care au demarat o anchetă.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 10:00

Examen de admitere cu scandal. Cinci persoane, arestate în India
Examen de admitere cu scandal. Cinci persoane, arestate în India - Shutterstock (scop ilustrativ)

Pregătite de examen, cu emoţii sau gata să dovedească de ce sunt în stare, mai multe eleve au rămas înmărmurite când li s-a cerut să-şi dea jos sutienul, pentru a putea participa la test. Una dintre fete, în vârstă de 17 ani, a povestit că urma să susţină pentru prima oară în viaţă examenul de admitere NEET, iar incidentul i-a provocat o traumă adâncă. Potrivit Mirror, tatăl acesteia a fost cel care a şi sesizat autorităţile. Bărbatul a depus o plângere, semnalând faptul că fiica sa respecta codul vestimentar din regulament, unde nu era prevăzut nimic în legătură cu lenjeria intimă.

Părinţi revoltaţi, după ce fetele lor au fost traumatizate înaintea examenului

Ulterior, în cadrul unei apariţii televizate, indianul a mărturisit că în vreme ce fata era la examen, el şi soţia sa au rămas în maşină, să mănânce prânzul. Nu au apucat să-şi ducă planul la bun sfârşit, pentru că au primit un telefon neaşteptat. Li se cerea să vină imediat la poarta principală. "Când am ajuns acolo, fata noastră plângea în hohote. Ne-a zis că i-au cerut şi ei, la fel ca altor eleve, să-şi scoată partea de sus a lenjeriei de corp. Că ar trebui să poarte un şal în timpul testului", a povestit el. 

Mama minorei i-a împrumutat propriul văl, iar fata s-a întors în clădire. Însă chiar şi în seara acelei zile, dădea semne vădite că este tulburată şi nu se simte bine. Le-a spus părinţilor, iar mai apoi anchetatorilor că supraveghetorii - majoritatea bărbaţi - le-au solicitat ei şi altor eleve să-şi scoată sutienele pentru a li se permite să dea testul. Tatăl ei a precizat că exista o încăpere plină cu articole de lenjerie intimă de damă. "Fiica mea s-a pregătit pentru NEET din clasa a opta. Eram încrezători că va obţine o notă bună, dar din cauza acestui incident nu s-a putut concentra", a adăugat el.

Cinci persoane au fost arestate

Cinci persoane, dintre care trei lucrau la o agenţie angajată de Autoritatea Naţională de Testare şi celelalte două la Institutul Tehnologic Mar Thoma din Kerala, au fost arestate. Conducerea instituţiei de învăţământ a declarat că situaţia e inacceptabilă şi promite să ia măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Examen de admitere cu scandal: eleve obligate să-şi dea jos sutienul, pentru a intra în sală. Cinci persoane au fost arestate în India