Antena Meniu Search
x

Video La 87 de ani, a mers să dea admiterea la Drept, unde se luptă cinci pe un loc. "Vreau să îmi împlinesc și visul ăsta"

Examen cu porţi antitero şi control de securitate ca la aeroport. Aşa a arătat admiterea la Facultatea de Drept din Bucureşti. Candidaţii au fost controlaţi riguros în buzunare, dar şi în urechi, să nu aibă dispozitive care ar putea frauda admiterea. Chiar şi aşa, concurenţa a fost foarte mare. Aproape cinci candidaţi pentru un singur loc la buget. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 21.07.2022, 20:14

Vezi și

Peste 1.200 de absolvenţi au trecut prin filtrul de control din pavilionul Romexpo la prima oră a dimineţii. Un control riguros, la fel că pe aeroport au avut de trecut candidații înainte de examen. Sunt controlați în buzunare, în genți, dar și în urechi pentru a nu intra cu căști.

Paul Pop, prodecan Facultatea de Drept: Porţi de control antitero. Să nu aibă niciun fel de sursă de inspirație, telefoane mobile. Niciun fel de element care ar putea genera transmiterea informațiilor la distanță.

5 candidaţi pe loc la buget în acest an la Facultatea de Drept

A fost cea mai mare concurenţă din ultimii trei ani, cu 5 candidaţi pe loc la buget. Tinerii sunt hotărâţi să încerce mai întâi să schimbe sistemul din România înainte să aleagă calea străinătăţii.

Pe acelaşi subiect

Adrian, candidat: Vreau să fac justiție în România. A schimba în politică. Aș vrea să funcțiile să se obțină pe merit. Să nu mai fie numiri politice.

Candidată: M-am pregătit un an de zile pentru ea, și nu puteam să o ratez nici măcar cu piciorul rupt.  E singură facultate și nici nu mă înscriu la altă vreodată. 

Candidat: Îmi doresc magistratură sau diplomație. Mi-ar plăcea să fie corectitudine, să existe cât mai puţină corupție, să avem un sistem judiciar cât mai sănătos că de aici pleacă totul.

De anul acesta, examenul are si o probă în plus.

Răzvan Dincă,decan Facultatea de Drept: Am adăugat la proba de română şi economie, proba de gândire critică.

La 87 de ani, unul dintre candidaţi nu se simte intimidat de greutatea examenului

Ghiţă Marin are 87 de ani şi a sperat toată viaţa că va urma o facultate. A avut diverse meserii, în agricultură şi cinematografie, dar s-a simţit mereu justiţiar.

Ghiţă Marin, candidat la Drept: Peste un an și jumătate voi face 90 de ani. Vreau să îmi împlinesc și visul asta. Am trecut prin multe, am trecut prin războaie.

Nu e intimidat de concurenţii mai tineri cărora le predă deja o lecţie importantă: nu e niciodată prea târziu să-ţi urmezi vocaţia.

Ghiţă Marin, candidat la Drept: Istorie știu și eu destulă, orice m-ar întreba pot să răspund.

Reporter: Economie, gramatică?

Ghiţă Marin, candidat la Drept: Orice!

Peste 80 de la sută dintre absolvenţi reuşesc să se angajeze pe piaţa muncii după anii de studiu şi examenele finale, spun profesorii, şi doar 2 la sută abandonează facultatea pentru că nu fac faţă. intra carton 2 Au rămas puţine facultaţi care nu au renunţat la admiterea pe bază de examen. Concurenţă mare este acum şi la la Medicina Veterinară şi Medicină Generală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » La 87 de ani, a mers să dea admiterea la Drept, unde se luptă cinci pe un loc. "Vreau să îmi împlinesc și visul ăsta"