Antena Meniu Search
x

Video Fată de 12 ani, eroină după ce şi-a salvat fratele geamăn care se sufoca cu mâncare, în SUA. Momentul salvării, surprins pe camerele şcolii

O fetiță de 12 ani din SUA a fost lăudată după ce a efectuat cu calm manevra Heimlich asupra fratelui ei geamăn care se sufoca în cantina școlii, salvându-i viața. A fost singura persoană care a intervenit în situaţia înfiorătoare, deşi nu a fost niciodată instruită special pentru o urgenţă de acest fel.

de Aura Trif

la 22.05.2023, 12:00

Charlie Loverme, în vârstă de 12 ani, mânca vineri o bucată de mozzarella la cantina şcolii, când dintr-o dată aceasta i s-a blocat în gât şi a început să se sufoce. În videoclip, el poate fi văzut clătinându-se în jurul cantinei, în timp ce ceilalți copii privesc șocați și îngroziți. „O să mor”, a mărturisit băiatul pentru presa locală, relatează Daily Mail. 

„Este pur și simplu înfricoșător și pur și simplu nu știi ce se va întâmpla în continuare”, a adăugat Charlie.

Unii dintre colegii lor au fugit și s-au ascuns, neștiind ce să facă, dar sora lui, Amelia, a văzut ce se întâmplă și s-a ridicat imediat să-l ajute. „Toți erau destul de speriați și nu știau ce să facă”, a spus ea.

Sora sa a intervenit fără ezitare, deşi nu mai practicase această tehnică

Pe acelaşi subiect

Ea poate fi văzută stând în spatele lui, înfășurându-și brațele în jurul pieptului lui și ajutând la dislocarea hranei blocate. Amelia a spus că nu a fost niciodată instruită oficial, dar a intuit ce trebuie să facă. “A fost doar instinct. Nu prea știam ce să fac dar ştiam că trebuie să-l ajut”, spuse ea.

Tatăl lor, Jason Loverme, a spus că este incredibil de mândru de modul în care a reacționat Amelia. El a împărtășit povestea pentru a-i încuraja pe alții să învețe manevra care poate salve alte vieţi. “Nu știi niciodată când ar putea fi nevoie să intervi”, a spus el.

„Dacă poți ajuta pe cineva și poți reacționa, indiferent dacă ești emoţionat sau nu, ar trebui să o faci”, a adăugat Jason.

Amelia a primit recunoaștere din partea comitetului școlar săptămâna aceasta, iar șeful poliției va colabora cu procurorul districtual pentru a-i obține Ameliei un premiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Fată de 12 ani, eroină după ce şi-a salvat fratele geamăn care se sufoca cu mâncare, în SUA. Momentul salvării, surprins pe camerele şcolii