Antena Meniu Search
x

Video Fetiţa de patru ani dispărută dintr-un camping, găsită în viaţă după 2 săptămâni, încuiată într-o casă, în Australia: "Familia noastră s-a reîntregit"

Fetiţa de patru ani care a dispărut dintr-un camping, în timp ce se afla cu părinţii într-o excursie cu cortul, în Australia, a fost găsită după mai bine de două săptămâni, încuiată într-o casă. Autorităţile au confirmat că micuţa este acum în siguranţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.11.2021, 14:50

Vezi și
  • Fetiţa de patru ani, dispărută dintr-un camping, găsită în viaţă după 2 săptămâni, încuiată într-o casă, în Australia: "Familia noastră s-a reîntregit"

Cazul lui Cleo Smith, fetiţa de 4 ani care a dispărut din camping, în timp ce se afla cu familia într-o excursie cu cortul, a marcat întreaga ţară, fiind considerată de altfel chiar o „Madeleine McCann” a Australiei. Familia a cerut cu disperare ajutorul autorităţilor, după ce micuţa a dispărut dintr-o zonă de camping din Carnarvon, la nord de Perth, pe 16 octombrie.

Astăzi, mama ei, Ellie Smith, a postat pe Instagram: „Familia noastră s-a reîntregit”.

Un prieten apropiat de familie a dezvăluit, de asemenea, că mama le-a transmis un mesaj emoţionant tuturor celor dragi, pentru a le da vestea cea mare, „fata ei frumoasă este acasă”.

Dispariția ei a stârnit ample operaţiuni de căutare, implicând atât autorităţile, cât şi localnicii şi alţi voluntari veniţi special să dea o mână de ajutor. În cele din urmă, căutările s-au terminat când ofiţerii de poliţie au pătruns într-o casă şi au găsit-o pe Cleo într-una dintre camere.

Pe acelaşi subiect

Primele cuvinte ale fetiţei de patru ani, după ce un poliţist a găsit-o

Astăzi, autorităţile au transmis că, în jurul orei 1 dimineaţa, în timpul descinderilor în casa aflată la mai puţin de 50 de mile de camping a fost arestat şi un bărbat, lucru care a confirmat bănuielile anterioare ale detectivilor potrivit cărora Cleo fusese răpită.

„Este privilegiul meu să anunț că la primele ore ale acestei dimineți, echipajele de poliție din Australia de Vest au salvat-o pe Cleo Smith. Cleo este în viață și bine. Unul dintre ofițeri a luat-o în brațe și a întrebat-o: «Cum te numești?», iar ea a spus: «Numele meu este Cleo»”, a declarat comisarul adjunct Col Blanch.

Fetiţa de patru ani, dispărută dintr-un camping, găsită în viaţă după 2 săptămâni, încuiată într-o casă, în Australia

WA Police

La scurt timp, copila de doar 4 ani a ajuns din nou în braţele părinţilor, într-o reunire extrem de emoţionantă. Întreaga comunitate a aplaudat agilitatea poliţiştilor şi eforturile depuse astfel încât povestea să aibă un final fericit.

Mama lui Cleo declarase anterior că fiica ei şi sacul de dormit dispăruseră din cortul familiei, atunci când s-a trezit ea, în jurul orei 6 dimineaţa. Sora ei mai mică dormea într-un pătuţ, alături, în timp ce mama şi partenrul ei se aflau într-o altă încăpere a cortului. Plecaseră toţi într-o excursie pe coasta de corali din Australia.

O întreagă comunitate aplaudă vigilenţa autorităţilor şi reuşita de a găsi fata în viaţă

„Acesta este rezultatul pentru care am sperat şi ne-am rugat cu toţii”, a adăugat comisarul adjunct.

El a spus că „munca incredibilă a poliției” a dus la salvarea lui Cleo, dar nu a oferit alte informații privind ancheta, cu menţiunea că mai multe vor fi spuse în zilele următoare. Deocamdată nu au fost făcute publice alte informaţii despre suspect, dar vecinii șocați au dezvăluit detalii despre bărbatul care deținea casa în care a fost găsită micuţa.

„Alaltăieri, luni, l-am văzut în Woolworths cumpărând Kimbies [scutece] și asta. Dar nu am realizat pentru ce le cumpăra”, a povestit un vecin. Sahntayah McKenzie, care locuiește și ea în apropiere, a spus că a auzit plânset într-o noapte, dar nu s-a gândit în nicio secundă că ar fi putut fi fata dispărută.

Într-o declarație emoționantă după descoperirea fetei, comisarul din New South Wales, Mick Fuller, a declarat că omologul său din Australia de Vest, Chris Dawson, a izbucnit în lacrimi la auzirea veştii. Acesta considera că şansele ca Cleo să fie găsită în viaţa sunt „extrem de mici”, motiv pentru care rezultatul final l-a înduioşat extrem de tare.

Fetiţa de patru ani, dispărută dintr-un camping, găsită în viaţă după 2 săptămâni, încuiată într-o casă, în Australia

Facebook/ 7 news

„Poliția din Australia de Vest nu a renunțat niciodată la Cleo, a fost de echipă foarte bună, lucru care a dus la găsirea ei în viaţă”, a conchis comisarul.

Ellie o văzuse ultima dată pe Cleo, fiica ei cea mai mare, în cortul familiei în miezul nopţii, când fata a cerut să bea o apă. Amândouă s-au întors apoi la culcare. Când s-a trezit mai apoi la 6 dimineaţa pentru a o hrăni pe sora mai mică a lui Cleo, mama a observat că aceasta dispăruse: "Cleo era pe o saltea, bebelușul nostru era într-un pătuț chiar lângă ea, între ele şi noi era un despărţitor. (Dimineața) am intrat în cealaltă cameră, fermoarul era deschis și Cleo nu mai era ... cortul era complet deschis, era aproximativ 30 de centimetri (11,8 inci) deschis. Cleo dispăruse. Apoi a început teroarea. M-am întors la jake şi i-am spus: «Cleo a dispărut!»”. Copilul, împreună cu pijamalele roz şi sacul roşu de dormit, erau de negăsit.

Cei doi, fiind familiarizaţi cu zona de camping, au căutat prin împrejurimi, dar când a devenit clar că fata era de negăsit au hotărât să sune la poliţie. Echipele de căutare s-au concentrat mai întâi pe apă, căutând la mal, printre tufişuri, apoi au trecut la zonele de uscat, printre cabanele din apropiere şi în apropierea drumului. Nu s-a găsit nimic, nici sacul roşu de dormit care dispăruse odată cu ea.

Prim-ministrul Scott Morrison, care se află în prezent în Scoția pentru discuțiile COP26, a scris pe Twitter: „Rugăciunile noastre au primit un răspuns. Mulțumim numeroșilor ofițeri de poliție implicați în găsirea lui Cleo și mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat familiei ei”.

„Ca parte a investigației, ofițerii au colectat peste 50 de metri cubi de gunoi din coșurile de pe marginea drumului, la nord, până la Minilya şi până la sud, la Geraldton. Deșeurile au fost împachetate în două camioane și transportate la Perth, unde patru ofițeri criminalistici și 20 de ofițeri au petrecut două zile triând sute de saci, în efortul de a găsi orice obiect care ar putea ajuta la anchetă”.

Guvernul statului Australia de Vest a oferit atunci şi o recompensă de 1 milion de dolari australieni pentru informațiile care aveau să conducă la locul unde se află Cleo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Fetiţa de patru ani dispărută dintr-un camping, găsită în viaţă după 2 săptămâni, încuiată într-o casă, în Australia: "Familia noastră s-a reîntregit"