Antena Meniu Search
x

Fraţi gemeni bolnavi de autism, legaţi de scaune pentru a nu deranja la ore. Revoltaţi, părinţii au pornit un "război" împotriva şcolii din UK

"Ne cerem scuze!". Sunt cuvintele pe care Samuel şi Jacob Montague, fraţi gemeni bolnavi de autism, dar şi părinţii lor, Mark şi Annie, au aşteptat să le audă timp de ani de zile din partea şcolii pentru elevi cu nevoi speciale unde băieţii învăţau. În timpul orelor, cei doi au fost legaţi de scaune în repetate rânduri, pentru a nu deranja.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 14:56

Samuel şi Jacob Montague
Samuel şi Jacob Montague - Profimedia

Şcoala pentru copii cu nevoi speciale Five Acre Wood a recunoscut, oficial, că membri ai personalului au încălcat codul etic şi limitele legii, folosind metode barbare de a "disciplina" doi elevi, fraţi gemeni, bolnavi de autism. În copilărie, Samuel şi Jacob Montague, acum în vârstă de 17 ani, au fost legaţi de scaune în repetate rânduri în timpul orelor de curs. 

Părinţii celor doi băieţi vor să schimbe legea în Anglia

Părinţii băieţilor, Mark şi Annie, au fost revoltaţi când au aflat totul şi au acţionat în instanţă, relatează Daily Mail. Au primit compensaţii în valoare de 80.000 de lire sterline, dar nu banii îi interesau cel mai mult pe englezi, ci scuzele din partea unităţii de învăţământ. Acum, după ce au primit ceea ce voiau, Mark şi Annie sunt determinaţi să nu se oprească aici, ci să insiste ca legea să fie schimbată. Vor ca alţi copii vulnerabili, aflaţi în situaţii similare cu gemenii lor, să nu fie nevoiţi să treacă prin tot soiul de traume acolo unde ar trebui să le vindece. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Fraţi gemeni bolnavi de autism, legaţi de scaune pentru a nu deranja la ore. Revoltaţi, părinţii au pornit un "război" împotriva şcolii din UK