Antena Meniu Search
x

Iad pentru 12 deținute, după ce gardianul a vândut cheile celulelor lor altor pușcăriași. Noapte de teroare într-o închisoare din Indiana

Cel puțin 12 deținute au trăit un adevărat iad, după ce unul dintre gardieni ar fi vândut cheile celulelor de la aripa pentru femei unor infractori care își ispășeau pedeapsa în secția pentru bărbați. S-a întâmplat într-o închisoare din Indiana, SUA, iar prețul cerut de ofițer pentru fiecare cheie ar fi fost de 1000 de dolari.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.08.2022, 11:50

Iad pentru 12 deținute, după ce gardianul a vândut cheile celulelor lor altor pușcăriași. Noapte de teroare într-o închisoare din Indiana - New York Post / Twitter

Atacul asupra femeilor a avut loc pe 23 octombrie 2021, în închisoarea Clark County din Jeffersonville, Indiana. Cazul a ieșit la iveală abia acum, după ce femeile au intentat procese.

Calvarul a început noaptea și a continuat până în dimineața următoare.

Potrivit New York Post, cel puțin 12 femei deținute au fost violate, agresate sau hărțuite, după ce unul dintre gardieni, ofițerul David Lowe, în vârstă de 29 de ani, ar fi vândut cheile celulelor lor deținuților bărbați pentru 1.000 de dolari fiecare.

Femeile susțin că au fost forțate să îndure o "noapte de teroare". 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel puțin două au declarat, în cadrul proceselor, că au fost violate în timpul calvarului, iar altele spun că au fost hărțuite și intimidate.

Săptămâna trecută, opt femei au depus o plângere federală privind drepturile civile împotriva lui Lowe, a șerifului din comitatul Clark și a altor ofițeri de corecție, în timp ce un alt proces a fost intentat luna trecută în numele a 20 de femei.

Pușcăriașii și-au acoperit capul cu prosoape

David Lowe, care a fost concediat și acuzat penal pentru incident, era de serviciu în noaptea în care se presupune că le-a înmânat cheile deținuților bărbați după ce a luat mită.

Când au pătruns în zona destinată exclusiv femeilor, pușcăriașii și-au acoperit capul cu prosoape, pentru a-și proteja identitatea, apoi le-au amenințat pe deținute că vor fi lovite dacă ţipă după ajutor sau dacă acţionează butonul de urgență.

Niciun alt ofițer nu a venit în ajutorul femeilor în timpul atacului, care a durat ore bune şi în urma căruia deţinutele au rămas cu răni fizice semnificative, inclusiv "sângerări sau herpes"

Una dintre deținute a rămas însărcinată după ce a fost violată

Avocatul William McCall, care le reprezintă pe unele dintre femeiele care susţin că au fost agresate, a declarat că este "uimitor" că nimeni din închisoare nu a observat că atât de mulți deținuți se plimbau prin secția pentru femei. În timpul procesului, McCall a spus că una dintre femei a rămas însărcinată după ce a fost violată în acea noapte şi că, ulterior, a suferit un avort spontan. 

Imediat după atac, ofițerii închisorii au lăsat luminile aprinse timp de 72 de ore în celulele femeilor, pe care le-au pus apoi în izolare. Apoi li s-au confiscat obiecte personale, cum ar fi perne, pături și articole de igienă personală.

Un prim proces a avut loc luna trecută. 20 de femei au venit să ceară dreptate pentru agresiunile pe care le-au suferit. Luni, 25 iulie, altă femeie a depus o plângere cu privire la incidentul din aripa pentru femei şi se așteaptă ca un nou proces să aibă loc în curând, fiind adăugate opt noi reclamante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Iad pentru 12 deținute, după ce gardianul a vândut cheile celulelor lor altor pușcăriași. Noapte de teroare într-o închisoare din Indiana