Antena Meniu Search
x

Galerie foto „Mami, ai de gând să mori?” O mamă a doi copii îşi pregăteşte mesajele de adio, după ce medicii i-au spus că nu prinde Crăciunul

Trebuie să îşi privească copiii în ochi şi să îşi ia rămas bun. Este durerea supremă pe care o trăieşte o mamă a doi copii, în vârstă de 38 de ani, căreia medicii nu i-au mai dat speranţe că va prinde Crăciunul.

de Monica Palade

la 20.12.2021, 13:49

Shonel Bryant din Australia luptă de doi ani cu cancerul de sân. Femeia se pregăteşte acum de înmormântare, după ce medicii i-au spus că „va fi norocoasă să fie în viață” de Crăciun.

Femeia are cancer de sân triplu negativ - o formă rară și agresivă a bolii des întâlnită la femeile tinere. Este a treia oară când se luptă cu cancerul în doar doi ani - iar medicii i-au spus că va fi ultima bătălie.

Shonel Bryant a mărturisit că și-a petrecut ultimele săptămâni luându-și rămas bun de la cei dragi. „Avem niște conversații cu adevărat dificile, vorbesc despre mine la timpul trecut și, oricât de a dracu este asta, sunt bucuroasă că sunt capabilă să mor în felul meu. Îmi pot pregăti soțul și copiii, așa că sunt recunoscătoare că pot să fac asta”, a declarat mămica.

„Mami, ai de gând să mori?”

Pe acelaşi subiect

„Fiul meu m-a întrebat „Mami, ai de gând să mori?” ceea ce a fost foarte greu, dar suntem sinceri cu el, așa că am plâns și ne-am îmbrățișat și am simțit o greutate ridicată de pe umeri”, a mai povestit Shonel Bryant.

Femeia a mai povestit că s-a izolat pentru o zi pentru a scrie epistole pentru soțul ei, Luke, și pentru cei doi copii ai lor, Smith, în vârstă de opt ani, și Vogue, în vârstă de șase, astfel încât să le poată fi alături în timpul etapelor importante din viaţa lor, cum ar fi absolvirea și împlinirea a 21 de ani, la care ea nu va mai participa fizic.

„A fost cea mai îngrozitoare experiență pe care am avut-o vreodată. A provocat un atac de panică masiv. L-am sunat pe Luke, nu puteam să respir, era prea mult de purtat, așa că a venit și m-a luat. Am vrut și am avut nevoie să o fac, să scriu scrisorile dar nu am anticipat impactul fizic pe care îl va avea asupra mea”, a mai povestit mama.

În urmă cu cinci luni, scanările au arătat că Shonel era în remisie – învinsese cancerul pentru a doua oară. Însă a avut o răceală puternică şi cum nu putea scăpa de tuse, s-a dus din nou să vadă medicii. La început i-au spus că o tuse persistentă este un efect secundar comun al unei infecții virale, dar ea a continuat să caute răspunsuri.

Un ultim rămas bun

Apoi Shonel a simțit o durere în coaste și i s-a făcut o radiografie. Medicii și-au dat seama rapid că boala a revenit, de data aceasta „lovindu-i” plămânii.

„Este un lucru atât de mare să-i caut pe medici pentru răspunsuri, am auzit atât de multe povești de la oameni care nu au fost proactivi. Este important să ne dăm seama că și medicii pot greși”, a mai spus ea.

Shonel a primit „o săptămână pentru a-și accepta sfârşitul” și i s-a spus că va fi norocoasă să prindă în viaţă Crăciunul. Mama a recunoscut că „se simte bine” în acest moment, dar admite că îi este din ce în ce mai greu să respire.

Weekendul trecut, Shonel și Luke și-au reînnoit jurămintele de nuntă după ce au fost căsătoriți timp de aproape 10 ani. „Plănuiam pentru luna mai, dar ne-am gândit că ar trebui să o facem mai înainte, a fost o petrecere frumoasă în curtea din spate”, a spus ea. Pentru mulți a fost o petrecere de rămas bun la fel de mult ca și o sărbătoare a iubirii lui Shonel și Luke.

„Ar putea fi ultima șansă pe care o avem să-i vedem pe toți împreună și, dacă așa vor să-și ia rămas bun, în loc să vin la o slujbă de înmormântare mai târziu, sunt mulțumită de asta”, a spus ea.

Shonel mai spune că de cele mai multe ori poate face față ideii de moarte - mama ei a murit de cancer și a făcut pace cu prognosticul ei. „Frica este acolo, dar simt că am putut să-mi rezolv sentimentele legate de asta prima și a doua oară”, a spus ea. Mai suferă mai ales când se gândește la copiii ei care cresc fără ca ea să-i încurajeze.

„Am reușit să planific atât de multe lucruri pentru familia mea și nu aș fi făcut asta dacă mi s-ar fi dat mai mult – aș fi amânat”, a spus ea.

Shonel a rezervat manichiură pentru fiica ei, cadouri pentru fiul ei și ieșiri în familie pentru cele trei persoane pe care le iubește cel mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » „Mami, ai de gând să mori?” O mamă a doi copii îşi pregăteşte mesajele de adio, după ce medicii i-au spus că nu prinde Crăciunul