Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Mister rezolvat după 45 de ani. Pe mormântul femeii dispărute în 1978, în SUA, poate fi pus un nume. Cum a primit fiul ei vestea

Răspunsurile oferite de progresele tehnologiei ADN rezolvă un mister vechi de aproape 45 de ani. În 1978, trupul unei femei necunoscute a fost descoperit, fără viaţă, în statul american Massachusetts. Nimeni nu ştia cine a fost şi cum a ajuns să moară împuşcată cu cruzime cea pe care presa din SUA a botezat-o "Fata Granby", după locul în care au fost găsite rămăşiţele. Dar acum, pe mormântul ei poate fi pus, în sfârşit, un nume, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 07.03.2023 , 18:49

O femeie, împuşcată mortal în Massachusetts. Trupul ei a fost descoperit sub un covor de frunze, în orăşelul american Granby, pe 15 noiembrie 1978. Multe întrebări au rămas fără răspuns după faptele petrecute acum aproape 45 de ani. Dar acum, cu ajutorul progreselor din domeniul tehnologiei ADN, misterul şi-a aflat rezolvarea. Oficialii din SUA au anunţat, într-un final, cine este victima crimei brutale. Iar pe mormântul tinerei ucise va putea fi trecut, în sfârşit, un nume.

Dispariţia, rezolvată după 45 de ani

Patricia Ann Tucker avea 28 de ani când viaţa i-a fost curmată cu cruzime. Decenii la rând a fost cunoscută drept "Fata Granby", după locul unde i-a fost găsit cadavrul. Acum, specialiştii au reuşit să-i identifice trupul cu ajutorul probelor ADN prelevate de la fiul ei, care avea 5 ani când şi-a văzut pentru ultima oară mama. "Vă mulţumesc pentru că nu aţi renunţat", spune fiul ei, Matthew Dale, ajuns acum la vârstă adultă. "Am reuşit să aflu adevărul, chiar şi după mai bine de 44 de ani. Este greu de procesat, dar sper că voi putea încheia în timp acest capitol", a adăugat el.

Articolul continuă după reclamă

Femeia a murit împuşcată în tâmplă, iar trupul ei a fost ascuns printre frunze. Decesul a fost încadrat încă din 1978 drept omucidere, însă nimeni nu putea spune exact ce s-a întâmplat de fapt. Sau cine este victima. Autopsia a relevat faptul că era moartă din luna iunie a acelui an şi că avea între 19 şi 27 de ani. Identitatea sa a rămas totuşi un mister timp de aproape 45 de ani. În 2021, autorităţile americane au obţinut profilul ADN al Patriciei Ann Tucker şi, prin analize complexe de laborator, au găsit o rudă în viaţă a femeii dispărute. Femeia din Maryland le-a oferit poliţiştilor mai multe informaţii, care au condus ancheta pe drumul cel bun şi au scos adevărul la lumină. 

Misterul morţii femeii: cine e criminalul

"Investigaţia nu se va opri până ce nu aflăm cine e criminalul care a ucis-o", a precizat oficialul american Steven Gagne. Anchetatorii au descoperit că Patricia Ann Tucker era căsătorită cu Gerald Coleman la momentul morţii. Acesta nu i-a raportat însă dispariţia, lucru ce ridică suspiciuni serioase. În 1995, bărbatul a fost condamnat pentru viol şi agresiune sexuală şi a murit, în închisoare, un an mai târziu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Mapamond » Mister rezolvat după 45 de ani. Pe mormântul femeii dispărute în 1978, în SUA, poate fi pus un nume. Cum a primit fiul ei vestea