Antena Meniu Search
x

Moarte învăluită în mister. Doi elevi din Irlanda, găsiţi fără viaţă pe o insulă din Grecia. Sărbătoreau absolvirea liceului într-o excursie cu şcoala

Doi absolvenţi din Irlanda, au fost găsiţi fără viaţă, la câteva ore distanţă unul de celălalt, după ce au petrecut alături de colegii lor finalizarea examenelor finale în Grecia. Trupurile lor au fost găsite în locuri diferite ale Insulei Ios iar cauza morţii acestora este încă investigată, fiind învăluite în mister.

de Aura Trif

la 04.07.2023, 11:28

Moarte învăluită în mister. Doi elevi din Irlanda, găsiţi fără viaţă pe o insulă din Grecia. Sărbătoreau absolvirea liceului într-o excursie cu şcoala
Moarte învăluită în mister. Doi elevi din Irlanda, găsiţi fără viaţă pe o insulă din Grecia. Sărbătoreau absolvirea liceului într-o excursie cu şcoala - Facebook

Poliția din Grecia investighează moartea a doi adolescenți irlandezi de pe insula Ios din Marea Egee. Omagiile au venit luni pentru Andrew O’Donnell și Max Wall, ambii în vârstă de 18 ani, în timp ce autoritățile au anunțat că trupurile lor vor fi transferate în orașul-port Pireu, lângă Atena, pentru efectuarea autopsiilor, relatează The Guardian.

Cei doi colegi de clasă din Dublin făceau parte dintr-un grup de 69 de oameni într-o excursie de absolvire a școlii în Grecia. Au murit la câteva ore distanță în diferite zone ale insulei.

„Avem inima zdrobită”, a spus Tim Kelleher, directorul St Michael’s College, o școală catolică de băieți unde cu câteva săptămâni mai devreme adolescenții și-au susținut examenele de absolvire. „Avem o comunitate foarte strânsă și aceștia sunt doi tineri fantastici cu viața în față. Bărbați strălucitori, sportivi, academicieni... care așteptau cu nerăbdare această călătorie de luni de zile”, a spus el pentru RTÉ’s Morning Ireland.

Direcția regională de poliție din Marea Egee de Sud care se ocupă de incident a declarat că se așteaptă ca autopsia să ofere răspunsuri.

Pe acelaşi subiect

„O’Donnell a fost găsit pe o potecă între port și orașul Ios și se pare că a căzut”, a declarat brigadierul Thanos Loukas, comandantul direcției. „Max Wall a fost găsit foarte aproape de locul în care stătea. Am auzit de atunci că avea un istoric de probleme cardiace, dar răspunsurile se vor afla la autopsie. Cauza morții în ambele cazuri va deveni mai clară odată ce acestea vor fi efectuate.”

Unul dintre băieţi, care ar fi avut probleme cardiace, a fost şocat la vestea pierderii prietenului său

Un alt polițist a spus că martorii care se aflau cu Max Wall l-au descris pe tânăr ca fiind foarte supărat când i-au spus vestea despre prietenul său. „Căutarea lui O’Donnell a început cu câteva ore mai devreme, când prietenii îngrijorați l-au raportat dispărut sâmbătă seara. Wall s-a prăbușit când a auzit ce s-a întâmplat. Toată lumea spune ce este adevărat, că incidentul este ca o tragedie din Grecia antică. Întreaga insulă este în stare de șoc”, a spus o sursă

Rapoartele presei grecești au sugerat că Andrew O’Donnell și alții petrecăreţi au băut mult atunci când a decis să se întoarcă spre cazare, după căderea nopţii. După ce nu a mai apărut, prietenii au tras un semnal de alarmă, declanșând o percheziție a poliției.

„Corpul său a fost găsit între pietre pe o alee duminică dimineață”, a spus ofițerul de poliție. Colegii săi de clasă ar fi rămas „traumatizaţi” de vestea morţii celor doi.

Primul trup a fost descoperit între mai multe stânci, iar al doilea, pe o alee

Ministrul irlandez al Învățământului, Simon Harris, a numit vestea „devastatoare”. El a scris pe Twitter: „Gândurile mele merg la familiile și prietenii lui Andrew și Max și la toți studenții care au plecat în străinătate în Grecia, care se bucurau de vacanță după examene și acum se confruntă cu un astfel de șoc, durere și durere.”

Departamentul de Afaceri Externe al Irlandei a declarat că oferă asistență consulară și că a trimis un membru al personalului pe insulă, în timp ce membrii familiei au zburat și ei. Ios, cândva o retragere hippie, a devenit din ce în ce mai popular printre tinerii petrecăreți, în ultimii ani atragând un număr mare de turişti din Irlanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Moarte învăluită în mister. Doi elevi din Irlanda, găsiţi fără viaţă pe o insulă din Grecia. Sărbătoreau absolvirea liceului într-o excursie cu şcoala