Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moarte tragică pentru un copil de doi ani din Marea Britanie. S-a înecat într-un canal, după ce a fost lăsat nesupravegheat

Un copil în vârstă de doi ani a alunecat într-un canal din Wolverhampton, Marea Britanie, şi a murit înecat. Băiatul a ieşit neobservat din casă, după ce părinţii săi au lăsat uşa de la intrare deschisă din cauza căldurii.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 17:23

- Tracey Kandohla

După ce și-au dat seama că băiatul lor lipsește, părinţii au alergat disperaţi până la canalul aflat la mai puțin de 100 de metri de casă, pentru a-l căuta. Prieteni și alți locuitori s-au alăturat căutării cu puțin timp înainte de ora 18:00, duminică, relatează Daily Mail. Mama copilului de doi ani țipa isteric când acesta a fost văzut în apă, lângă rațele pe care obişnuia să le hrănească: "Copilul meu, băiatul meu!"

Poliţiştii au reuşit să-l scoată din apă şi au încercat să-i salveze viața, dar a fost prea târziu. Copilul a fost declarat mort la fața locului. 

Declaraţiile vecinilor

Articolul continuă după reclamă

Sarah, localnică a cărei casă are vedere la canal, spune: "Lucram în acel moment, dar m-am întors în jurul orei 21:00 pentru a vedea poliția și ambulanța peste tot. Vecinul meu a spus că un băiat a căzut în apă și și-a pierdut viața. Am auzit că familia lăsase ușa de la intrare deschisă și că băiatul a fugit. Dacă cineva l-ar fi văzut pe copil căzând în apă, ar fi putut fi salvat"

Pe acelaşi subiect

Încă un localnic a mai menţionat: "Familia venea aici ca să hrănească păsările şi rațele. Băiatul a părăsit casa şi a dispărut, în anumite circumstanțe. L-au resuscitat acolo timp de aproximativ 20 de minute și apoi l-au luat cu o ambulanță". 

"Am văzut o mulțime de polițiști pe aici, iar apoi am auzit nişte țipete puternice. Băiatul a scăpat cumva și s-a dus la canal, unde merge uneori să hrănească rațele. Este extrem de tragic. Nici nu vă puteți imagina prin ce trebuie să treacă părinții lui", a mai spus un vecin.

Omagii pentru copilul decedat

O mamă a doi copii din localitate nu cunoștea familia, dar a venit să aducă un ultim omagiu. Ea a declarat că este cel mai urât coșmar al oricărui părinte ca "copilul tău să dispară și apoi să fie găsit mort". În timp ce punea şi aranja flori lângă un copac de pe alee, ea a mai adăugat: "Este atât de trist și dureros să te gândeşti la asta. Inima mea este alături de familie"

O broască verde Kermit și o altă jucărie de pluș au fost așezate pe un copac de pe malul canalului, deasupra mai multor buchete de flori, în memoria băiatului. Un coleg de muncă al mamei a vrut să-i transmită condoleanţele sale, dar familia nu era acasă. Bărbatul a declarat: "Am venit aici pentru a spune cât de rău îmi pare după ce am auzit vestea teribilă că și-au pierdut fiul".

Ce spun autorităţile 

Poliţia din West Midlands spune că moartea copilului nu este tratată ca fiind suspectă. Un purtător de cuvânt a declarat: "În jurul orei 17:30, duminică, am primit un apel la 999 și am trimis ofițeri în zonă. Un băiat în vârstă de doi ani a fost găsit în apă, în apropierea canalului. Ofițerii l-au scos pe băiat, apoi l-au resuscitat până la sosirea paramedicilor. A fost dus la spital, dar în ciuda eforturilor depuse de serviciile de urgență, a decedat".

Serviciul de ambulanță din West Midlands a menţionat că la sosire, echipajele au găsit un băiat care a fost scos din apă de colegii de poliție, într-o stare critică: "El a fost ajutat mai întâi de către ofițeri, iar personalul de ambulanță a intervenit imediat pentru a oferi sprijin avansat".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Mapamond » Moarte tragică pentru un copil de doi ani din Marea Britanie. S-a înecat într-un canal, după ce a fost lăsat nesupravegheat