Antena Meniu Search
x

Moartea unui tânăr bancher a stârnit revoltă în SUA. Bărbatul s-a stins după ce ar fi muncit peste 100 de ore într-o singură săptămână

Revoltă în America! Moartea unui tânăr bancher a stârnit o "furtună" pe Wall Street, deaorece unii bancheri cred că modul toxic de muncă din acest domeniu a contribuit la moartea bărbatului de 35 de ani. Tânărul, care a lăsat în urmă o soție și doi copilași, ar fi muncit 100 de ore într-o săptămână.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 13:17

Moartea unui tânăr bancher a stârnit revoltă în SUA. Bărbatul s-a stins după ce ar fi muncit peste 100 de ore într-o singură săptămână
Moartea unui tânăr bancher a stârnit revoltă în SUA. Bărbatul s-a stins după ce ar fi muncit peste 100 de ore într-o singură săptămână - Les Lukenas/linkedin

Leo Lukenas III, un fost bancher, a murit joia trecută la vârsta de 35 de ani de „tromb acut al arterei coronare”, potrivit unui raport Reuters. Moartea sa a survenit după ce se presupune că lucrase aproximativ 100 de ore pe săptămână timp de câteva săptămâni la rând. Tânărul a lăsat în urmă o soție și doi copilași mici, potrivit New York Post.

Moartea tânărului a stârnit revoltă

Moartea sa a dezlănțuit revoltă în rândul angajaților din același domeniu, care s-au plâns de condițiile extrem de solicitante de la locurile de muncă și au cerut o schimbare. Cererile includ „politici proactive” care limitează programul de lucru la o medie de 80 de ore pe o perioadă de șapte zile și ca angajații să beneficieze de cel puțin un weekend liber pe lună. 

„Suntem foarte întristați de pierderea colegului nostru. Continuăm să ne concentrăm pe a face tot ce putem pentru a sprijini familia și echipa noastră, în special pe cei care au lucrat îndeaproape cu el”, a declarat purtătorul de cuvânt al băncii.

Deși nu există dovezi directe care să sugereze că solicitarea la locul de muncă a avut vreo legătură cu moartea sa, numeroase studii au legat stresul acut de tromboză.

„Ceea ce nu este în regulă pentru mine sunt acele 110-120 de ore de muncă pe parcursul unei săptămâni! Matematica este simplă. Rămân la dispoziție 4 ore pentru mâncat, dormit și un duș. Acest lucru depășește nivelul de „muncitor”, este inuman/abuz”, a scris un analist.

Ca răspuns, băncile au început să angajeze mai mult personal pentru a ușura volumul de muncă al angajaților și pentru a limita orele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Mapamond » Moartea unui tânăr bancher a stârnit revoltă în SUA. Bărbatul s-a stins după ce ar fi muncit peste 100 de ore într-o singură săptămână