Antena Meniu Search
x

Un rapper condamnat la închisoare pentru versurile sale a revenit în Spania, după ani întregi în care s-a ascuns. Care e "cea mai rea parte a exilului"

Un rapper care a fugit din Spania după ce a fost condamnat la închisoare pentru că a lăudat terorismul în cântecele sale s-a întors duminică în țară, după ce a petrecut ani de zile ascuns.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 18:49

Valtonyc a vorbit despre exilul său - Profimedia

Jose Miguel Arenas Beltran - mai cunoscut sub numele de Valtonyc - a fugit în Belgia în 2018, după ce un tribunal spaniol l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru că a fost acuzat de proslăvirea terorismului, insultarea regelui și amenințări în versurile sale, potrivit AFP.

Rapperul s-a întors în Spania

Cazul său a stârnit critici din partea unor organizații internaționale, precum Amnesty International, care au susținut că dreptul său la libera exprimare a fost încălcat, iar eforturile Spaniei de a-l extrăda s-au lovit de obstacole în instanțele belgiene.

Beltran a fost îmbrățișat de membri ai familiei și de alți susținători când a sosit pe aeroportul principal din insula Mallorca, de unde este originar, au arătat imaginile de pe rețelele de socializare. În cadrul unei ceremonii de bun venit la care au participat aproximativ 200 de persoane, mai târziu, duminică, în orașul Sineu, el le-a mulțumit susținătorilor săi, spunând că "nu s-a simțit singur nici măcar o zi".

Pe acelaşi subiect

"Cea mai rea parte a exilului"

"Cea mai rea parte a exilului este să te gândești că ai fost uitat, că ești singur și că ceea ce ai trăit a fost în zadar", a adăugat el, potrivit Mediafax.

Beltran a fost condamnat pentru versuri din melodii publicate online în 2012 și 2013, într-o perioadă în care era un rapper puțin cunoscut în Insulele Baleare.

Versurile sale au divizat opinia publică din Spania, unii spunând că nu ar face închisoare în nicio altă democrație, în timp ce alții subliniau că libertatea de exprimare are limitele sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un rapper condamnat la închisoare pentru versurile sale a revenit în Spania, după ani întregi în care s-a ascuns. Care e "cea mai rea parte a exilului"