Antena Meniu Search
x

Noi indicii de la dispariţia misterioasă a modelului Revelle Balmain, de acum 30 de ani. Frumoasa de 22 de ani nu a mai ajuns la întâlnirea cu mama ei

După 30 de ani de mister privind dispariţia fără urmă a modelului Revelle Balmain, anchetatorii au noi indicii care ar putea să facă lumină în acest caz rămas nerezolvat.

de Monica Palade

la 19.02.2024, 12:38

Revelle Balmain, 22 de ani, a fost văzută ultima dată în suburbia Kingsford din Sydney, pe 5 noiembrie 1994. O geantă de machiaj, cheile și un singur pantof au fost găsite pe străzile din apropiere. Era tot ce a mai rămas din existenţa ei. Tânăra trebuia să se întâlnească mai târziu în acea zi, cu mama ei, în Gara Newcastle. Dar nu a mai ajuns niciodată acolo.

A dispărut fără urmă

Revelle Balmain a lucrat ca model și dansatoare, dar începuse de curând să lucreze şi ca prostituată pentru a putea trăi. Ultima ei programare cunoscută înainte de a dispărea a fost cu un client pe McNair Avenue din Kingsford.

După o informare anonimă și o fotografie misterioasă, poliția a descoperit o nouă persoană despre care crede că este legată de caz, iar trei „premise semnificative” au fost ulterior cercetate. Luni, judecătorul de instrucţie Joan Baptie a ținut o audiere pentru a stabili o nouă anchetă, care ar urma să înceapă pe 29 aprilie.

Pe acelaşi subiect

Ancheta anterioară din 1999 a constatat că Revelle Balmain a fost ucisă de o persoană dau de mai multe. Nimeni nu a fost acuzat vreodată de dispariția frumoasei. Femeia se alăturase ageţiei de escortă pentru care lcura şi care era condusă de Jane King și de soțul ei de atunci Zoran Stanojevic, cu șase săptămâni înainte de a dispărea.

Recompensă de un milion de dolari 

În 2023, Jane King a susținut că deținea noi informații că modelul a fost programată să se întâlnească cu prietenii sârbi ai domnului Stanojevic mai târziu în noaptea în care a dispărut. Stanojevic nu este investigat de poliție. În decembrie 2021, el a fost arestat sub acuzații care nu au legătură cu acest caz.

Accentul investigațiilor inițiale s-a concentrat pe ultimul client cunoscut al doamnei Balmain, Gavin Samer, care a negat orice implicare și a susținut că a lăsat-o la un pub din apropiere. În 1999, medicul legist a constatat că Samer „a avut cu siguranță ocazia să o omoare pe doamna Balmain”, dar „niciun motiv plauzibil” nu a apărut vreodată.

Samer nu a fost niciodată acuzat și nu există nicio sugestie că poliția încă îl consideră suspect. Sora modelului, Suellen Simpson, a fost şi ea prezentă prin video la şedinţa de judecată. Ambii părinți ai tinerei au murit fără să știe vreodată ce s-a întâmplat cu fiica lor. „Timp de mulți ani, familia noastră a lucrat neobosit pentru a afla ce s-a întâmplat cu sora mea – dar, din păcate, atât mama noastră, cât și tatăl lui Revelle, Ivor, au murit fără să știe ce s-a întâmplat cu fetița lor”, a spus doamna Simpson în 2021.

În 2021, s-a oferit şi o recompensă de un milion de dolari pentru informaţii privind dispariţia ei. Câteva luni mai târziu, în iulie 2021, anchetatorii dezvăluiau că au primit noi informații vitale, inclusiv o fotografie neclară a unui bărbat care poartă ochelari de soare și un tricou alb așezat la o masă de lemn. Jane King a mărturisit atunci că recompensa de un milion de dolari a venit cu ani prea târziu și se temea că poliția a ratat indicii vitale, scrie Daily Mail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Noi indicii de la dispariţia misterioasă a modelului Revelle Balmain, de acum 30 de ani. Frumoasa de 22 de ani nu a mai ajuns la întâlnirea cu mama ei