Antena Meniu Search
x

O fată de 14 ani din Franţa a ajuns în comă, după ce a fost bătută cu bestialitate. Agresorii sunt trei colegi de şcoală 

Guvernul francez a deschis o anchetă urgentă după ce o fată de 14 ani a fost grav rănită, intrând în comă, după ce a fost bătută, în apropierea şcolii sale din sudul Franţei, de alţi trei adolescenţi.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 07:44

O fată de 14 ani din Franţa a ajuns în comă, după ce a fost bătută cu bestialitate. Agresorii sunt trei colegi de şcoală
O fată de 14 ani din Franţa a ajuns în comă, după ce a fost bătută cu bestialitate. Agresorii sunt trei colegi de şcoală - Profimedia Images

Cei trei presupuşi atacatori, inclusiv o fată care învăţa la aceeaşi şcoală cu victima, în suburbiile oraşului Montpellier, din sudul ţării, au fost arestaţi sub suspiciunea de tentativă de omor al unui minor. Incidentul vine într-o perioadă de tensiuni crescute în jurul şcolilor din Franţa şi după ce zeci de mesaje de ameninţare privind atacuri au fost trimise printr-un sistem de mesagerie internă.

Victima, identificată ca Samara, a ieşit din comă, dar este ”grav rănită” în urma atacului de marţi după-amiază, produs în apropierea Colegiului ”Arthur Rimbaud” din districtul La Mosson-La Paillade, au afirmat anchetatorii.

Unul dintre cei acuzaţi este o fată de la aceeaşi şcoală, tot în vârstă de 14 ani, care a fost arestată miercuri şi care a recunoscut că a bătut victima, au arătat procurorii. Ceilalţi doi minori arestaţi au vârsta de 14, respectiv 15 ani.

Nicole Belloubet, ministrul Educaţiei, a solicitat o anchetă inspectorilor din minister, care vor avea la dispoziţie opt zile lucrătoare, începând de vineri, pentru a raporta circumstanţele atacului. ”Această misiune are ca scop atât să stabilească realitatea faptelor, cât şi să stabilească responsabilităţile”, a declarat ea pentru BFMTV, adăugând că Samarei i se datorează ”adevărul”.

Pe acelaşi subiect

Adolescenta, victima bullying-ului

Mama acesteia, Hassiba, a declarat presei că fiica sa era victima bullying-ului din patea unui coleg de doi ani şi jumătate, aducând în discuţie posibilitatea ca acest lucru să se datoreze comportamentului şi îmbrăcămintei, considerate ne-islamice.

”Nu înţeleg de fapt motivele acestui copil de a o ataca în mod constant pe Samara, dar e ceva. Cred că e… faptul că ea (Samara)… este poate puţin mai emancipată decât alţi elevi”, a declarat ea pentru BFMTV.

Ea a acuzat acest coleg de clasă că este ”sponsorul” atacului şi a susţinut că această elevă a fost suspendată pentru două zile în iunie 2023, după ce a publicat o fotografie cu fiica ei pe reţelele sociale, cerând ca ea să fie violată.

Preşedintele Emmanuel Macron a afirmat, în cadrul unor declaraţii televizate, că îşi exprimă ”solidaritatea” cu fata, dar a îndemnat la precauţie în a trage concluzii privind circumstanţele atacului. ”În această fază, aş fi prudent în a pune lucrurile în anumite categorii şi vreau să fie stabilit întreg adevărul, cu calm, iar concluziile să fie trase ulterior”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Mapamond » O fată de 14 ani din Franţa a ajuns în comă, după ce a fost bătută cu bestialitate. Agresorii sunt trei colegi de şcoală